OK ELLER NEJ!

Efter det att jag tvingat Niklas att raka sig bestämde han sig för att prova lite olika rakningar. Han fastnade för muschen. Jag tycker att detta är de fulaste som finns.  
Va tycker ni?
För att citera ABBA
SÄG OK ELLER NEJ!


Fulla ungdomar försökte sno vår bebis-amerikastol!

Jag känner mig som ett hus, en person som har med mening i livet att sitta still och bara glo. Orkar inte alls mycket längre. Kom nu bebben!
Inatt kunde jag knappt sova, de va halsbränna och bara allmänt ont. Vaknade dessutom av att niklas började prata med mig runt 4. Det var tydligen några fulla ungdomar som försökt sno lilla amerikastolen vi har på sovrummets uteplats, dom upptäckte fort att den var fastskruvat och gav upp men Niklas rusade upp för att kolla om dom skulle komma tillbaka, de gjorde dom inte =)

Igår var vi runt och letade skötväska, måste säga att Babyland i Kurvan har mycket dålig utbud. Efter lite bilade runt om i stan så gav vi upp dom affärerna och åkte till Babyland i Barkarby och där hittade vi en skötväska. Niklas fick välja färg, det blev en mörkblå, så fin så =)
Kollade in Polarn och Pyret i Outleten när vi ändå va där , dom hade rea på kläder för nyfödda, perfekt!
Efter denna långa resa och promenerande i alla affärer så var jag helt slut, det var skönt att bara komma hem och slappa hela kvällen, det har vi inte gjort sen jag vet inte hur länge.

 I fredags var så och lunchade med Kim, Camilla och Adrian i stan och sen åkte vi hem till dom för godisfrossa och tv. Trevligt värre.
 Vi fick en jätterolig bok av Niklas bror i julklapp som jag har börjat fylla i nu. Det är inte bara bebisen som de handlar om utan även mamma och pappa. Man ska bla skiva om hur man träffades och hur mycket VI BÅDA gick upp i vikt under graviditeten, hehe =)

God Jul och Gott Nytt År!

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!!!!


Hoppas att ni haft en riktigt härlig jul alla kära vänner och alla ni jag inte känner ;)

Vändning av bebis på KS

För alla er som eventuellt behöver vända bebisen i framtiden förlåt alltså men det gör OOONT!!!

Fick först mäta hjärtljudet på bebisen för att se att allt stämmer, sen blev de ultraljud och kanyl i armen. Inga problem än så länge.
Sen fick jag ett livmoderavslappnande medel vilket gjorde så att jag fick hjärtklappning, det var helt normalt men va konstigt de kändes.
Direkt sen började läkaren vända på bebisen, först gick de jättebra och jag tänkte va fan piece of cake.
Tji fick jag.
Läkaren var tvungen att ta i så himla mycket eftersom bebisen inte hade lust att ligga med huvudet neråt.
Det gjorde riktigt ont, en väldigt konstig smärta men förbannat ont gjorde de! De tog tid också, dom kollade ju med ultjaljud emellanåt för att se att bebisen var på rätt väg.
Niklas satt brevid och såg förskräckt på...

Men skönt att de är gjort nu, läkaren sa att om bebisen skulle vända sig tillbaka så gör h*n de relativt fort. Har inte kännt någon sådan aktivitet än så hoppas...men man ska inte ropa ja än.

Vi fick ligga kvar en timme efter för att mäta bebisens hjärtljud igen och få tillbaka energin med lite mackor och saft =)


Juldikt, källbrinks glada dagar

Kan ju inte låta bli att lägga in denna dikt. Alla vi Källbrinkselever känner igen denna som obligatorisk på alla julavslutningar i skolan. Hemsk, men ändå lite roande, Haha =)

Midvinternattens köld är svår
Tio små nissar i djupsnö går
Rävsax gömd under skynke vitt
Knipsar nisse av på mitt
Livsandar snabbt för honom tryter
Snart i eget blod han flyter  


Nio små tomtar i midnattstimma
Traskar fram i månljusstrimma
Ugglan hoar i sitt näste
Istapp faller tyst från fäste
Nisse spetsas utav tappen
Tomte ligger död på trappen  
Utanför dörren står gröten och ångar


Åtta nissars intresse den fångar
Under stigande hunger fatet de nalkar
En stackars tomte på kanten halkar
Han sliter, han kämpar, han svettar sig blöt
Men sjunker likväl i kvicksandslik gröt  
Många springor stugan har


Där sju tomtar in sig tar
Katten som bak dörren ruva
Slukar nisse med hull och luva
Resterna av tomtehand
Suger misse bort från tand  


Sex små nissar mot julbord ila
Snabbt de uppför bordsben kila
När sista tomten över kanten hasa
Han tappar greppet, och nedåt rasa
Faller nedåt likt ett lod
Mattan röd av tomteblod  


Tomtar fem i väldig iver
Springer runt, ty hungern river
Nisse snubblar på sitt skägg
Faller rätt på knivens egg
Lille nisse, stackars saten
Rinner ut i sillsallaten 
 

Fyra nissar har festat på sill
Och nu de törsten sin släcka vill
Mot glöggen de springer i samlad tropp
Och tar för sig av drycken i var sin kopp
Ner faller nisse i glögghett hav
Likt skållad mandel hans skinn faller av  


Tre små tomtar i granen svingar
Mellan ljus och änglavingar
Nisse sig för nära vågar
Strax han står i ljusan låga
Doftar snart likt vidbränd stek
Ångrar då sin ystra lek  


Två små tomtar omkring sig tittar
Då en smällkaramell de hittar
Nisse ner på den då hoppar
Men för detta den ej stoppar
I tak, på golv, på gardin med frans
Finns nu nisses hjärnsubstans 
 

Husbonn stiger upp i natten
För att kasta lite vatten
Under husbonns tunga toffla
Nisse blir till krämig våffla
Snön ligger vit lite här och var
Inte en jäkla tomte finns kvar

Julförberedelser

De e så fint hemma nu, har städat hela dagen. Eller jag har torkat av allt i midjehöjd och plockat undan sånt som inte ska stå framme. Niklas har dammsugit så himla noggrant så nu bor vi så fint.
Bara de nybakade lussebullarna som fattas på köksbänken. Måste verkligen hinna baka innan julafton. Får se vart jag kan klämma in de, så mycket att göra dagarna innan jul.
Nu ska vi strax iväg till pappa för att byta lite julklappar, en slags "förjul" hehe.

Igår var vi och handla alla julklappar. Vi hämtade upp lillebror och for till Nacka Forum, precis när vi betalat de första julklapparna går brandlarmet i hela gallerian och en röst säger att de brinner och att vi genast ska lämna byggnaden via närmaste utgång. Typiskt. Ett hav av människor går ut, jag går gungande efter  =)
Som tur va så va de ingen allvarlig brand och vi blev insläppta igen efter typ 10 minuter. Klockan sex var alla julklappar inhandlade och vi åkte hem, jag var minst sagt heelt slut så de blev en lugn hemmakväll men film och mys framför tv:n.

Fredagen var också lugn, Pernilla kom förbi och vi frossade i chips, dipp, julmust och kollade in Bewitched på tv. Slaaapt. =)

Avslutar med lite bilder från Peter jöbacks Konsert i Globen.
 


SÅ bra!

Åh så bra de va!
Det var verkligen en julkonsert och inte en jullåt och sen bara hans hits.
Konserten innehöll till och med en medley av disneylåtarna som spelas på julen, det var helt klart niklas favorit.
Min favorit var när han sjöng Guldet blev till sand...Ahhh! SÅ BRA! bara rös.
En rolig sak var att Mauro Scocco var gästartist, väldigt otippat! Dom hade skrivit en jullåt tillsammans som var riktigt bra!

Tack älskling för min Julklapp!

Tog lite bilder, ska ladda upp dom sen.

Julkonsert i Globen

Dagen har blivit utsedd till en pysseldag! Har suttit med lite julklappar, tvättat och plockat lite bland allt som ligger framme och strax ska jag ge mig på lillens rum. Det står lite saker här inne som verkligen inte ska va här! Börjar bli lite stressad nu, de skulle va så skönt om allt va klart här inne iaf.
( Ja datorn står i bebisens rum )
Niklas va här och åt Frukost/ lunch med mig runt elva, så mysigt. =)
Ikväll så ska vi utnyttja min julklapp av älsklingen, vi ska till globen och se julkonsert med Peter Jöback. En bättre röst får man leta efter ett tag. Så de blir med andra ord en helkväll, middag och hela köret, vi ska på dejt! Haha!

Nu har vi förresten köpt bilbarnstol. Det blev en hederlig Maxi Cosi, den e säker, lätt, smidig plus att den passar på vagnen å det är ju kanon!
Smått kvar nu och nu ska vi vänta tills efter julafton till mellandagsrean innan vi köper nått mer =) Kan tänka mig att de blir en del bebisrelaterat i julklapp, men det är ju bara bra!


Ultraljud

Idag så har vi vart på vårt andra ultraljud, bebisen låg där så fint i säte så jag måste in på "vändning".  Blev lite irriterad på att dom inte gjorde de direkt, hade fått intrycket av barnmorskan att de skulle göras direkt. Men men...nu e vi kallade till förlossningen på mån kl 10 för att göra ett vändningsförsök.
Hoppas Hoppas! 
Annars var allt normalt, bebisen väger ungefär 2800 gram, tänk att bebben väger så lite men ändå så känner man sig så otroligt klumpig men de e såklart, allt runtom väger ju också. Hehe..

Jul i vårt hus

Har tömt mobilen  på liten bilder av de senaste dagarnas olika aktiviteter. Enyoy!

  I fredags var de Julbord med niklas jobb som gällde. Jättefint ställe, vi var på högloftet på skansen. Det var långt att gå från bilen men de gick bra..men långsamt =) Jättegott efterrättsbord, dom hade bla deras egen ostkaka..alla vet ju hur mycket jag gillar ostkaka så de va helt underbart! hehe

  På lördagen var de dop för lilla adrian som gällde, han var så snäll under hela cermonin!
Efter dopet åkte vi först till niklas föräldrar sen följde dom med oss hem eftersom niklas skulle ha hjälp med att sätta upp duschväggen. Det blev förresten jättebra! nu e de bara en duschstång som ska upp, blir väl lite av helgens jobb antar jag.
På kvällen sen va niklas sugen på öl och manligt sällskap så vi åkte in till söder, han satte sig och drack öl med kim och Conny medans jag gick upp till Camilla, Yvonne och Adrian och drack alkoholfri glögg ;) Niklas tyckte nog att de va grymt skönt att jag kunde köra hem sen, hehe. 

 Adventsfika hos bror! =) 

Å ja vi köpte faktiskt gran i söndags! En riktig piff och puff gran =)  

Igår åkte jag och hämtade Andreas på jobbet i Nacka strand för att han behövde bilhjälp. Någon hade borrat fel i hans ikeamöbel så vi åkte och bytte ut den i Kungens Kurva. Hämtade sedan upp Niklas och börnade iväg till Net on Net för att köpa ny TV till Andreas. Viiiilken stor bil vi har, som får plats med Ikeamöbel, 46 tums tv OCH andreas i baksätet, hehe.

Niklas och jag avslutade kvällen med att göra ett pepparkakshus!   fint va?! Haha


Outside the box

Nu bloggar jag lite "outside the box" =) Sitter hemma hos Andreas i Sickla och sköter städningen från soffan, mamma stökar och kommenterar alla konstiga saker andreas har i kylen.
Andreas själv och david e på Ikea och köper en tv-bänk, de e just nu lite tomt i Andreas lägenhet nämnligen. Men de blir så fint så!
Jag känner mig lite tjock och ohjälpsam men va fan, hehe.
Vi var förresten i Nacka forum tidigare idag och va bra de har blivit! jättemånga roliga butiker som i alla fall linte jag sett tidigare bla en affär med seglarinspererad design, ett av deras märken var gripsholm vilket va sjukt bra älskar gripsholm. Köpte påslakan till spjälsängen, 169 kr! oootroligt! billigaste på Babyland kostar 349 och ikea e ju inte världens roligaste, om man inte gillar grodor eller rosa och blått såklart. =)
Nu vill jag bara att Andreas, David och Niklas kan komma så att vi kan äta pizza , bebisen e hungrig =)

Ska köpa gran idag också, yeye! den riktiga julstämmningen.

Tänkte avsluta med ett citat från julbordet i Fredags:
" jag har håll i axeln" - Niklas
haha!

riiiiing..aha sov du? ÖH JA!

Att man alltid ska bli väckt på morgonen...riiiiiiiing..aha sov du? ÖH JA!
Imorse ringde niklas och sa att killarna med vår duschruta till väggen skulle komma snart, har dom kommit..IKKE! hehe. Men de ska bli så skönt att få upp den, va nästan bara de som fattades i badrummet nu. Synd bara att vi hade ett fönster ivägen så att vi inte kunde köpa en "vanlig" duschvägg, självklart så måste de specialbeställas och vi vet ju alla att de kostar några ören mer. 
( Britney - womenaizer om den nu heter så, spelas nu måste erkänna att de rycker lite i mina axlar. Bra jue! )
Hur som helst, va väl bra att jag kom upp lite i tid idag. Har hunnit med en hel del nu på morgonen.

...Nu kommer rutan, dom ska inte montera den vilket gör mig väldigt nervös. Visst jag litar på niklas skills men va fan, de e ju lite viktigt att de bli helt rätt och rakt. Jag ska inte va hemma när han skruvar upp den av någon anledning så blir jag en bitch när saker ska upp på väggen. Jag måste verkligen lägga mig i även om jag inte har någon aning om hur de ska va. =D

Timme senare...

....Pappa har precis åkt, de blev en fika med gigantiska lussebullar. =D Han var tvungen att åka ganska fort, knegarna har ju julbord halv fyra ;)

Vi ska förresten på julbord ikväll med niklas jobb, iår blir de på skansen idylliskt värre =)

Hemma-dag

Hallulu Allihopa! 

Idag har de varit och kommer att bli en lugn dag, iaf tills Niklas kommer hem. Han brukar alltid vilja sticka iväg på små ärenden. Skulle behöva åka och köpa en liten pensel, jag ska ju måla de lilla bordet vi ska ha i barnrummet.  =)
Sen e de bara lite textil och en hylla som fattas sen e de klart!

Här är vår barnvagn förresten!
 Direkt ur kartongen =)   Längtar tills du kommer ut!

Nu så ska jag göra pannkakor, fick sånt himla sug efter de...yummi!


Naaa...

Har precis kommit hem från Barnmorskan och lite strosing i huddinge centrum.

Gick väl inte precis som jag ville kanske, bebben har fortfarande inte vänt sig så nästa vecka blir de ultraljud och vändningsförsök på KS.
Alltså, om bebisen inte vill ligga med huvudet neråt efter dom vänt honom/henne så kommer jag att bli rekomenderad kejsarsnitt, detta görs normalt i v. 38 alltså runt nyår. Vill inte! Hoppas verkligen på en "normal" förlossning, bättre för både mig och framförallt för bebisen. 
Naaa....
Annars så är allt normalt, följer min kurva perfekt, 34 i mått över magen och bebisens hjärtljud ligger på 155 slag i min.  
Jag har inte gått upp något dom senaste veckorna så jag ligger fortfarande på 80 kg. =)

Gick runt i Huddinge centrum och kolla lite på kläder..Ooooo vilket urval av mammakläder de fanns..NOT..får kolla i farsta eller nått i veckan istället. Någon som vill haka på? Sluta jobba allihopa =)

Snabbgenomgång =)

Trodde de skulle bli helt tvärtom, att jag skulle skriva mer nu när jag "bara" e hemma. Ah jo tjena...sitter ju aldrig vid datorn. Finns ju så mycket annat man kan göra.
Ska försöka uppdatera lite nu =)

Pernilla har precis gått, hon skulle låna tillbaka  hennes kavel som vi lånade häromdagen ( Nej vi har inte köpt en kavel än ) . Niklas och jag har nämnligen bakat pipparkakor, dom vart så goda så. Men jag försummade första plåten lite så dom blev lite fööör solbrända, hehe
  Vi hade olika bakmetoder så vi testade självklart vem som var bäst! vi kom inte riktigt fram till de=)

I fredags så var jag hos Andreas hela dagen, han skulle vara hundvakt till en liten yorkshire och de kunde jag inte missa. SÅ söt hund, otroligt uppfostrad, sånt gillar vi.
 Lunch, når nästan inte upp =)  Här e hon =) Jag kan vara hundvakt vilken dag som helst till denna lilla tjej.
Vi spelade även Lips, så sjukt kul! och så otroligt falskt de låter, hehe Aha- Take om me va nästan de falskaste jag hört men OJ va kul de måste va som förfest spel detta. De rekomenderas till alla som har Xbox 360.

På kvällen sen så åkte vi och hämtade vår vagn som äntligen hade kommit till barnbutiken i heron. Så fin så, bild kommer senare.
Sen tog vi en lååång biltur till vällingby, hehe. Det vaknades glögg hos familjen Arneving - Berg så vi åkte dit, trevligt värre!  Lilla Adrian är lika cool varje gång vi ser han, chillar lite, ler lite, äter lite..så som livet borde vara för alla ;)

Sen har bara helgen flugit iväg! Igår var vi i Norrtälje och kolla på Gant, dom hade mycket fint och niklas fyllde på shortgarderoben regält, i veckoslutet e de ju både Julfest och Dop =)
Min fot mår fortfarande väldigt dåligt så vi gick inte runt så mycket. Fattar inte varför de inte kan bli lite bättre iaf, kan ju inte gå. Har blivit tillsagt att jag ska ligga med fötterna högt när jag sover + att jag ska ligga med huvudet högt när jag sover pga halsbrännan så jag sover som en jävla banan. Nej jag e inte bitter!

Snart kommer niklas hem =) Han har vart och pysslat med Renault´n och nu lagt ut den på blocket, redan massa som ringt så de blir nog inte så svårt att sälja den som jag trodde, alla vill väl ha en billig liten bil nu antar jag =)
Blir nog lussebullsbak idag, så GOTT!


05:45...Inte Okej!

Klockan är halv sex på morgonen och jag e vaken, det finns så många fel med de.
Nej jag är inte pigg och har inte vaknat självmant.
Det är den förbannade halsbrännan som spökar! Kan inte somna om för de e så äckligt! Vill inte väcka niklas heller så jag har flyttat ut till soffan. 
När klockan blivit lite mer mänsklig så blire bums iväg till apoteket, såhär kan jag ju inte ha de måste ju passa på att sova nu.     

Igår var de full rulle hela dagen, pernilla kom förbi runt elva efter de att jag väckt henne på hennes lediga dag, sorry för de ;)
Vi hade bokat in en julklappsdag, de gick väl sådär bra för mig men pernilla köpte nog alla julklappar plus lite till sig själv, hehe. För mig blev de en julklapp, saker till bebben och hemmet. Tänk va lite kanel kan göra för julstämmningen =D
Efter en hel dags irrande i kurvan mådde inte mina fötter kanonbra direkt, jag har en svullen högerfot...suck. De gör ritkigt ont när jag går nu =(
Men idag/imorrn...hmm...blir de en lugn dag hemma ( utom apoteket då ) ska bara baka pepparkakor och skriva julkort =D.
Näe! nu måste jag försöka sova lite iaf..de här e ju skandal!

Ute faller...regn

Tänkte jag skulle lägga upp lite bilder från helgen.
NIklas och jag gick på julpyntarjakt i gamla stan, julmarknaden på stortorget. Tråkigt att de alltid är samma männsikor som ställer ut samma saker där, tycker dom borde byta varje år. Kan tänka mig att dom som står där nu inte kommer ge upp sin plats förren dom dör.
Vi hittade småtomtar ,jag e ju en riktig julmänniska, pynt ska de va! Stämmning stämmning strämmning!

Efter gamla stan åkte vi över till julmarknaden på gröna lund där vi mötte upp camilla, kim o. co, har aldrig vart på den faktiskt så vi hade ju ganska höga förväntningar. Det var ju knappt några julsaker där, typ 5 bodar kanske. Sen var ju allt lotter och mat...men det var ju mysigt ändå!
Titta så juligt de ser ut!


Vi fastnade på ett ställe där man kunde vinna pingu, och tamefan! ingen ville gå förren man åtminstonde fått den lilla pingun =)
 Alla vann tillslut varsinn. hehe

NU så ska jag äta lunch, gårdagens lasange, varför e den alltid godast dagen efter..hmm :)

HURRAAAAA!!!!!!

JAG HAR KÖRKORT!!!
Så himla skönt att ha all den stressen bakom mig!
Aaaaaaaaa så glad alltså! 
Körde med en jättesnäll kvinna, vi pratade nästan hela vägen. Mycket babyprat ;)
JAG HAR KÖRKORT!

Detta är även min första dag hemma, jag har passat på att sova, laddat diskmaskinen, slängt in en massa tvätt och nu snart så ska jag börja med lasangen, den e ju som godast när den får stå i några timmar så de blir lagom till middagen sen.
Såhär första dagen njuuuter jag bara =)

RSS 2.0