Slappa

Så skönt att bara få slappdagar emellanåt. Idag så har vi bara legat inne med pjamas heeeeeeela dagen =) Planerar att inte göra nått alls ikväll heller, ska strax börja med middagen men that´s it!

Imorgon blir de mer aktivitet, bella kommer hit så de blir promenad och fika.
Sen blir de till att åka till banken för att göra lite ärenden, mindre kul ;)

Road Trip

Tiden går så fort.
Melinda "fyllde" 1 månad igår och de firade vi med att hon fick hennes första D-droppar. Hon såg så förvånad ut, något som inte smakade som vanlig mat =) Så nu ska hon få de tills hon blir två år, skönt att man inte behöver köpa de själv, bara att säga till BVC när förrådet behövs fyllas på, hehe.

Igår så tog vi en liten road trip till Norrköping för niklas tandläkartid, de gick så bra så. Senast vi va där så hade jag gått en vecka över tiden så alla ville självklart titta på vem de va som inte ville komma ut.
Sen åkte vi direkt från Norrköping hem till mormor på middag, både Andreas och David va där så kul att ses allihopa. Käkade självklart semlor =D

I måndags kväll  kom Helena och Jojje och hälsade på. Melinda fick en liten present  schyssta tofflor va?! haha, perfekt för lilltjejen är alltid så kall om fötterna.

Bella var förbi på dagen och fotade 120 bilder vart de!

 En av favoriterna =)

Efter såhär fullpackade dagar så är alla trötta...
 Far och dotter sover i soffan =)

Idag kommer morbror david hit och Elli och Sarah kommer till kvällen för en fika =)

Bilder

Tänka sig, ännu en ny vecka. Sportlovsveckan! ska passa på att dra ut lillebror på lite äventyr denna vecka, om jag hinner. Det är mycket planerat i veckan.

I helgen har de vart fullt upp, Melinda har verkligen fått se nya ställen. Berättar lite med bilder, har äntligen rensat kameran =)

 I Fredags så kom Niklas mamma och kusin på besök och på kvällen så åkte vi till mamma och david för middag.  Såhär trött bli jag efter maten =)

I lördags så var vi hemma hos Niklas moster, tänkte promenra längs vatnet på söder men vi fastnade inne hos dom, hehe.
Vi tittade självklart på melodifestivalen, dock inte så helhjärtat. Satt hemma hos Kim, camilla och Adrian. Johan kom dit också och han hade med sig kameran så han tog lite bilder på Melinda.

 Så spännande att ligga och lyssna =D

 Den här blir nog en tavla!

 nästan ett litet leende =D

Igår åkte vi till Kista för niklas skulle klippa sig och jag skulle köpa fler amningsbehåar, de behövs fler en två..tips! Sen mötte vi upp familjen berg-arneving igen på IKEA. Blev lite shopping och middag där, söndagssteken är verkligen avskaffad hemma hos oss ;)

Nu väntar jag på...  Bella som ska komma och ta lite kort på lilltjejen, mycket bilder vill jag ha. Ska framkalla till tavla :D

Fredag hela veckan...

Nu e vi hemma =)
Maria kom hit runt tolv och då var de bara fort ut i de fina vädret.
Vi tog en promenad till Skärholmen och fönstershoppade lite, hehe. Självklart så smög de sig in en fika också, ingen shopping utan fika.
Nu blir de till att käka lite äppelpaj som jag gjorde till niklas igår, jag är ingen äppelpajfantast men denna vart extremt god, fika ute fika hemma. Kanske inte kommer gå ner så mycket i vikt trots allt ;) Väger förresten 75 kg nu...

Får se vad som görs ikväll, har lust att åka iväg nånstans....

BVC

Första besöket på bvc idag =)
Melinda hade vuxit så de knakar! Hon är nu 56 cm lång och väger 4,2 kg. Hon var så snäll under hela kollen men vi fick stanna kvar och amma lite eftersom hon blev riktigt kinkig när vi skulle gå.
De va en jättebra BVC förresten, fina lokaler precis nere vid sjön så jag passade på att gå längs vattnet också innan vi gick in.
 myser i vagnen =)  inte världens finaste promenadväder direkt. Såg massa människor som gick på isen, de skulle jag aldrig våga, har ju vart så upp och ner med vädret..

Tog bussen dit men jag promenerade hem, vart lite väl långt för lilla mig och gå, både jag och Melinda va riktigt trötta när vi kom hem.

Imorrn kommer Tant Maria hit då ska vi va nyttiga och promenera, kanske stanna och fika vem vet hehe =)

Freebirthing? Nej tack!...

Såg ni den där dokumentären på 5:an igår?
Den handlade om kvinnor som mot alla rekommendationer bestämt sig för att föda hemma, helt ensamna. Alltså UTAN hjälp från barnmorska. Aldrig säger jag bara, jag skulle va så otroligt nervös. Tänk om något skulle hända med barnet va gör man då?
Kvinnorna i dokumentären sa bara att " alla som behövs är jag och min man".
Nej nej nej....ge mig kunnig personal, smärtstillande och eftervård!!! 

Igår så åkte vi till mormor och David, tog min första biltur ensam med Melinda. De gick strålande, tur att man har henne brevid sig så att man ser va hon gör annars skulle de nog va lite jobbigt.
 Matstund hos mormor.

Ikväll kommer Morfar och Kicki hit och käkar middag med oss, ska bli så kul!
Men nu så ska jag gå ut på en promenad i de fina vädret, hälsa på pappa Niklas på jobbet =)

Måndag igen...

Så var de vanlig måndag igen, dagarna bara försvinner! Innan jag vet ordet av så väl Melinda 18 år eller nått....

Det vart en lång dag igår, både jag och niklas kände de när vi kom hem, vi var verkligen helt slut.
Vi var lite nyttiga och tog en promenad i Sundbyberg vid Lötsjön ( tror jag att den hette ). Kollade på ankorna och käkade Japp, hehe.
 Det var en hel del barnvagnar längs denna promenadväg, men det var riktigt mysigt liiiite kallt bara. Nästa promenad så blir de långkallingar och vantar på!

Sen åkte vi och hälsade på Farmor och Farfar i vällingby, tog lite familjekort på oss =). Ska förresten "boka in en tid" med Bella så att vi får ta lite fina bilder på Melinda. Vill framkalla som canvas och ha på väggen i vårt sovrum.

Conny, yvonne, Kim och Adrian kom sen förbi och vi tog en kortare promenad hem till familjen Berg- Arneving, blir lätt mycket prat och tiden bara rinner iväg!
 

Nu har jag faktiskt hunnit med att torka golven och plocka lite, men nu hör jag en viss tjej som börjar vakna till....

Hej där!

Igår tog vi vår första långpromenad, det var så otroligt skönt att få röra sig lite och Melinda sov hela tiden. Pernilla var ledig så hon promenerade med oss =). Hälsade på Niklas på jobbet och gick ner till Bo:x för att fika och kolla heminredning. På kvällen sen så kom Bella och Christian på besök, så kul!

Idag så har vi vart inne på söder, Stockholm Classic. Vi åkte in för att Christian satt och tatuera sig och för att niklas skulle boka tid för sin tatuering. Så den 18 April så ska niklas tatuera Melindas fötter på skuldran =D
  
Vi passade på att shoppa lite kläder till lillan också, Bella och jag frossade i barnkläder, niklas fick verkligen dra oss från barnavdelningen, hehe ;)
Nu så ska vi snart frossa i valentinbakelser, mummmmmmms!


Hemma

Otroligt va tiden går fort på dagarna och det känns som om man inte hinner med nått alls.
" Du ska ju bara va hemma nu, va skönt, du kommer ha så prydligt hemma"
Ah jo TJENA...

LillTjejen tar upp all min tid, men gu så mysigt vi har! Imorse låg vi kvar länge i sängen och sjöng barnvisor, så kul att hon verkligen tittar på mig när hon hör mig sjunga också. Undra va hon tänker på egentligen =)
Hon växer som hon ska också, har gått upp till 3980 gr nu, lite rund om magen ;)
Fick hem papper från Huddinge Kommun idag också där de stod att jag fått barn nu, haha, det är bra att dom håller koll på mig. Hehe Näemen vi ska dit och verifiera att Niklas e pappa =)


Nu har hon äntligen somnat så nu blir de till att laga mat, riktigt sugen på pasta! Får se va hemmet har att erbjuda, hehe.

Ensam utan pappa

Jaha, nu har niklas börjat jobba och jag e ensam hemma med lill tjejen.
Inatt så har hon verkligen inte velat sova ensam, så fort hon kände att hon låg ensam vaknade hon. Alla andra nätter har gått strålande och hon har inte haft några som helst problem med att sova ensam i spjälsängen så detta är väl bara nån fas kan man hoppas =)
Äter fortfarande antibiotika så jag har ännu inte vart ute på någon promenad, fick order om att ta de lungt tills jag slutat äta hela kuren. Men snart så blir de promenader med vagnen, ska bli så mysigt speciellt när vädret är så bra som idag.
Har fått papper från skatteverket också, så idag skickas hennes namn iväg. Melinda Elin Collin.  =)

Provtagning

Eftersom mina provsvar inte var så bra i måndags så åkte vi dit idag igen för att ta nya prover.
Det gick fort, in och ut ba ;) Får se om dom ringer nu i eftermiddag med resultaten, skulle va intressant att veta lixom.
Annars så känner jag mig väldigt bra nu, äter fortfarande smärtstillande pga såret men jag kan gå lite längre sträckor nu  utan att svimma.
Melinda hade en bra natt, riktigt skönt! Hon vaknade verkligen exakt var tredje timme för att få lite mat och de gick så bra så, mamma hade på lager ;) 

Svängde förbi babyland också för att köpa stämpel till melinda så att vi kan stämpa av hennes händer och fötter. Niklas ska ju tatuera in hennes fot/fötter på axeln med lite text. Tror att de kommer bli riktigt bra.
Köpte ett packet med stämpel och fotoalbum och sånt så nu ska elin pyssla när orken och tiden kommer. 

Ska väcka henne nu för nu har hon sovit alldeles för länge utan mat. Imorgon kommer barnmorskan från BVC hit för att väga melinda så då får vi se om mammas mat duger ;)


Mamma och Pappa har nog  tagit lite mycket kort, bort med blixten! ;)

Melindas väg till oss =)

Tänkte berätta lite med bilder =)

   Kom in till sjukhuset vid tio på morgonen ungefär, hade fått tid för igångsättningsplanering men under natten hade jag börjat känna lite värkar och när barnmorskan kollade så var jag redan öppen 4-5 cm. Så hon sa bara att vi skulle ta en promenad i korridoren och sen gå till förlossningen.
Allt gick som smort, nekade till smärtlindring fram tills dess att jag var öppen sju centimeter då va de bara " GE MIG!" så jag tog epidralen. Helt underbart skönt, kunde tom somna en stund. =)
Sen kom den andra sortens värkar, dom som inte EPI hjälper mot, ska inte ljuga, fy va oooont de gjorde! Mina värkar hade verkligen kommit igång och jag var öppen 10 cm, men sen blev nått fel med min kropp. Började få riktig frossa och hög feber, Melindas hjärtljud steg upp till 200 och in kom en läkare springandes. Han tog genast ett blodtest från melindas huvud och kollade hur hon mådde. Så fort de testet kom tillbaka, kanske efter en minut så sa han att de skulle bli akut kejsarsnitt. I min journal så stor de urakut kejsarsnitt.
Niklas svimmade nästan och jag blev bara helt chockad, de hade ju gått så bra. Men nu drog larmet igång och 15 läkare kom springandes till operation, efter 3 minuter var hon ute, hon var lite tagen och hade fostervatten och bajs i lungorna men hon återhämtade sig snabbt. Men pga de hon fick ner i lungorna så började hon genast att få antibiotika.
Jag vart eskoterad till uppvaket helt omedveten om va de va för en liten bebis vi fått.
Så alla ni som pratade med niklas innan 3 på natten till den 27 jan visste innan mig att vi fått en liten tjej. hmm...
 Dom första timmarna fick hon ligga med pappa. Här e första bilden =)

Orkar inte berätta så mycket mer just nu, vi fick åka hem i fredags och i måndags var vi inne på sjukan igen för att följa upp melindas ammning och vikt, hon hade tjockat till sig lite.
Jag tog nya blodprover och tog bort resten av de 19 häftklammorna jag hade i såret.
Fick svar på blodproverna och dom visar att jag blivit sämre igen så jag fick nya recept utskriva och ska dit igen imorrn för att ta nya prover. Suck...

Melinda fick en massa besök på sjukhuset, första besökaren var Isabelle =) Hon tog denna bild på Melinda och Adrian.

Sen kom kompisen Adrian med familj. Stora killen har redan blivit fyra månader, lite skillnad va?

Så...nu är vi världens lyckligaste familj och Melinda har världens bästa pappa.

Vår älskade dotter Melinda

Välkommen till världen vår älskade ängel!!

Melinda föddes med akut kejsarsnitt 00:09 den 27 jan på Karolinska i Huddinge, hon vägde 3750 gr och är 51 cm lång.
Det är helt underbart att äntligen vara mamma.
Vi är ett par stolta föräldrar vi!

RSS 2.0