Renovering

Har denna helg handlat om.
Melinda åkte till morfar och Kickis landställe i fredags så jag och niklas kunde pyssla hemma.
Lämnade Ella hos mormor på lördag morgon och hämtade David. Målade väggen där fondväggen ska vara och där köket ska stå med någon slags färg som göra att tapet eller liknande fäster bättre.
Taket målades också. Niklas gjorde klart taket i helgen och satte upp resten av lamporna. Mikael kom också och hjälpte till och Måla tak också. 
Mikael kommer tillbaka imorgon då ska taket målas igen, sen är de klart!
Var och beställde tapeten som ska va på fondväggen också så den borde komma i veckan. När den kommit så blir de till att bestämma färgen till väggarna och hallen. Kommer bli kanon!
Pappa kommer på Tis/ons och spaklar en sista gång innan tapeten ska upp.
Alltså det blir SÅ fint...och ljust! Vart verkligen skillnad med ljusinsläppet när vi ändrade planlösningen och målade taket.

Längtar verkligen tills köket står på plats, Tänk att få stå vid köksön och baka pepparkakor med barnen :D

Annars då?
Inte mycket, de mesta handlar om renovering just nu.
Käkade middag hos Peter och Pernilla i går. Superkul som vanligt. Skönt att komma hemifrån ett tag, Ella somnade i deras säng så vi fick slappa som tusan. hehe.
I veckan blir de nog en del att göra, de dyker alltid upp en massa skoj.
Imorgon åker vi till Junibacken med Helena och barnen och kanske Martina och barnen? Var ett tag sen melinda var där å nu tror jag verkligen att hon kommer uppskatta de. Mer inne på Pippi och Emil nu än tidigare.
På Torsdag så är de tandläkaren och lunch med tjejen som tagit över företaget jag jobbade på tidigare, ska bli spännande =) Pernilla ska hämta Melinda på dagis =)



sötnosar :D


Hej Godis..

Varför kan jag inte sluta äta godis!! Det ligger där synligt när jag går in i "köket" och bara skriker ÄT MIG ELIN!! har snart smällt i mig en hel pollypåse.

Nu har vardagen verkligen tillbaka igen. Pernillar har börjat skolan igen vilket betyder att vi ses ofta igen, härligt! Tog en snabbis till stan idag, jag hade en sak att göra sen käkade vi lunch. Ska tillbaka till stan på torsdag, tandläkaren. Ska laga ett hål mellan tänderna..inte kul! usch, andreas har tiden efter mig så vi ska äta lunch sen. Antagligen med mamma också =)
Pappa kom förbi en snabbis nu på kvällen och kollade in huset. Hehe. Han skulle komma tillbaka imorgon och spakla lite. Niklas har inte alls långt kvar på golvet nu. Han är så otroligt duktig!

(Ella ligger här brevid och bajsar, fy fan alltså! ÄGG säger jag bara!)

Pappa lämnade lite färg till mig också så nu ska skåpet och spegeln bli klar så jag kan börja med stolarna.
Det är mycket målning nu! Men det är kul för resultatet blir så bra.

Nu har hon bajsat klart så peace out!

mamma potatis, pappa potatis, ella potatis...


Spegeln ska målas vit och hänga i hallen. Glasdörrarna i bakgrunden är till vitrinskåpet.

Pinnstolar från mormor och morfar. Tror nog dom får bli orginal. Synd att måla vitt när dom är i sånt fint skick.

Det var verkligen vart skitväder idag, de regnade och åska som mest när jag skulle hämta melinda på dagis. såklart. Hon tyckte därimot att de va jättekul att gå hem när de forsade vatten överallt. Jag blev bara blöt och Ella låg så mysigt under regnskyddet :)
Hittat tapet som vi ska ha i köket..superfin smårandigt. Ska se om vi kan få lite rabatt. Skulle köpa färg till alla möbler men de får jag av pappa sen så färdigstrykningen får vänta.

I måndags tog jag med barnen och David och åkte till landet, härligt! Det var bara lugna puckar hela dagen. Melinda plockade lite potatis, de va tydligen kul. "mamma potatis, pappa potatis, ella potatis..."

På lördag är de kräftis hon Kim och Camilla med Sarah m. fam och Helena m. fam. Ska bli kull! Vädret ser ut att bli bra också. Fick lära mig att kusinerna i sommar att det är yr.no som är bäst när de gäller väder så den appen finns nu på telefonen :D

Näe nu ska jag sätta igång med allt tråkigt, tvättmaskinen piper och disken väntar på mig. Sen ska jag betala en saftig räkning från IKEA, de är dyrt med kök ;)

Sommaren är kort...

Semestern är iaf kort! Niklas sista dag idag, på måndag är det tillbaka på jobbet för hans del. Jag kan dock njuta av sommaren fullt ut ett tag till. Lovely!
Va har vi gjort? 1 vecka hemma, 1 vecka i La napoule, 1 vecka i Åkullsjön och nu en vecka hemma. Har haft en kanon semester verkligen. Så kul att få ta med barnen till frankrike. Det gick jättebra och flyga!

Just nu är det ett KAOS hemma, köket är rivet så alla saker är utspridda överallt.
Golvet i köket, hallen och lilla hallen är rivna. Lilla hallen har dock fått nytt golv. Ek plank, snordyrt men så fint de blir! Ska bli samma i lilla hallen, hallen, köket och vardagsrummet så vi köpte 60 m2 golv, hehe.
En vägg mellan kök och hall är flyttad och taket i vardagsrummet är nytt med spotlights. Taket i köket är rivet och de ska upp nytt paneltak med spotlights där också.
Igår var vi på IKEA och planerade och beställde nytt kök. 5 vekors lev.tid så nu blir de till att jobba på. Får bli lite barnfria helger för det är fan svårt för mig att hjälpa till när barnen alltid ska ha nått.

Jag har slipat klart ett bokskåp vi fått från min moster som morfar har byggt. De ska bli vitt och användas till vitrinskåp.
Vi fick även med oss en kökssoffa som morfar gjort, pinnstolar, en spegel och sen lite porslin och liknande småsaker. Betalade 200 spänn för allt, haha. löjligt...
Ska få upp lite bilder på sakerna så ni får se :D


RSS 2.0