Hårmodell

Rent ut sagt skittrött på mitt hår!
De är bara långt, skulle vilja vara hårmodell igen. De va så kul att bara sitta där i frisörstolen och lyssna på frisörerna helt bestämma hur jag skulle se ut. Ingen talan hade man. MEN jag vart skitnöjd.

Blont?
Rött?
Kort?
Lugg?
Permanent?

Va tycker ni?

Har sagt till min frisör sen 100 år, Marie, att dom ska ringa mig när dom behöver hårmodeller igen. Jag ställer upp direkt!


Pysselstuga

Japp idag efter jag hämtat Melinda på dagis vart de pyssel för hela slanten.
Mysigt värre, Ella behöver lite övning dock ;)

Melinda bestämde också efter att ha tittat på luciatåget i fönstret att hon vill vara lucia på dagis. Så nu blire iväg och köpa en krona :)


Gardiner

Tråkigt men nödvändigt, att sy upp gardiner alltså. Raksömn....

Idag kommer milla hit, äta subway lunch och kolla twilight. Har lovat att ja ska följa med och se senaste filmen på bio och då måste jag ju se första filmerna innan ;)

Köpte lite pyssel till Melinda på rusta, klister/kladd granar och stjärnor som hon fick sätta upp på rutan i hennes rum. " mamma jätteroligt! "


Ännu en måndag

Dager började när milla kom vid 11. Bakade lussebullar och tog en sväng till rusta och Hornbach. Hornbach hade förresten en jättebra "julmarknad" :)


Julpyssel i tystnaden

Handlade på Coop och hittade en liten En. Blev inspirerad så de fick bli lite kvälls Julpyssel :)


Tävlingen avslutad.

Nu är tävlingen avslutat och jag har valt en vinnare.
Hoppas alla ni som vart inne och läst bloggen ( vilket är ett rekord på antal unika besökare ) har gillat glimra på Facebook även om ni inte deltagit i tävlingen.

Så jag säger de igen!
Gilla Glimra och hjälp dom nå 1000 "gillningar"!

TÄVLA och vinn en bok från Glimra!

Glimra förlag stödjer Friends som arbetar mot mobbning i skolor. Glimra skänker 10 000kr till Friends om dom lyckas få 1000 personer att gilla deras facebook sida innan julafton. 
Var med och hjälp till och va samtidigt med och tävla om min absoluta favorit bok från Glimra.

"Min receptbok

I Min receptbok finns all fakta och kunskap som behövs för vardagsmatlagning samlad på ett lättöverskådligt sätt. Hur länge ska rotfrukter koka? Var i ugnen ska sockerkakan gräddas? Vilka kryddor passar till lamm? Hur ser man om fisken är färsk?
Här finns också de allra vanligaste och mest nödvändiga recepten med, indelade i kategorier. Dessutom finns gott om plats för dina, mammas eller farfars favoritrecept, eftersom det ändå ofta är dem som används mest."

- information om boken är lånad från www.glimraforlag.se

Allt du behöver göra är att gilla Glimras facebook sida och lägg sedan upp bilden nedan på din blogg. ( Har du ingen blogg så kan du kopiera infon jag skrivit i fetstil ovan och lägga ut på Facebook.) 
Kommentera inlägget med namn och eventuell bloggadress så drar jag en vinnare inom kort. Boken skickas hem till vinnaren.
Eftersom jag inte vet hur man länkar en bild så får ni helt enkelt kopiera denna adress:
www.facebook.com/glimra och gilla glimra!!
Lycka till och tack för att ni hjälper till i arbetet mot mobbning!





Kök

Ehh..va fan hände med mitt inlägg? Vart skrev jag de någonstans? Haha.

Hur som...
Va helt slut idag efter en jobbig natt men tog mig i kragen och fixa fönstret i köket. Skrapa färg, upp med gardinstänger och tillfälliga gardiner och lite julmys i fönstret.
Ska lägga upp lite bilder från innan också sen.

Kanske blir en tur till hornbach imorgon och köpa fönsterbräda.
Skulle vilja hitta lite glasburkar också, fylla med tex kanel, pepparkakor och nejlikor.


Bästa köpet på länge

Spagettimått från lagerhaus.


Snygg till dagis?

Måste man va snygg när barnen ska hämtas på dagis? Där kommer sunkiga morsan! Hur tänker fröknarna när jag kommer och ser ut som skit?
Orka...;)


Bank

Måste bara.
Hur fin är inte denna! Julklapp till Ella kanske.
Bruka. Tror de kosta runt 150:- om jag inte minns helt åt skogen.


Jul


Jul på Torpängsvägen

Japp!
Idag åker julsakerna fram, tog precis en tur på vinden och hittade två flyttkartonger med julsaker. Mysigt att julpynta. Åh varje år önskar jag att jag köpt lite tomtar och piff på rean men ikke! " à de är ju ett helt år kvar tills dom får åka fram, onödigt "

Hittade 2 kartonger skor också, suck. Puttade dom längst in på vinden. Hmm...får rensa nästa vecka..igen.

Ella sover och Melinda kollar Dumma Mig. Blir lugnt resten av dagen också, Pernilla kommer förbi ikväll med brorsan och sen blir de vecko handla med mamma. Har ingenting hemma. Orkar inte gå och handla själv med båda barnen.


LeMon

Igår tog vi på oss partystussen och drog till stan :)
Vi mår som vi förtjänar idag..


God morgon

Idag ska vi bara vara hemma och tvätta och plocka. Mindre kul dag men de behövs. Tvättstugan ser ut som ett bombnedslag.


Bandängen

Idag har vi hälsat på morfar, han lagade lunch och sen gick vi vidare ner till bandängen och titta på djuren och lekte i parkleken. Melinda va inte så road så de blev en kortis där innan vi åkte hem. Tog faktiskt bussen idag, kors i taket!
Till middag blev de hemmagjord pizza och pizzasallad, även den hemmagjord såklart :)

Melinda pratar verkligen jättebra nu och hela tiden!
Ella har börjat krypa och rör allt hon inte får röra. Lyssnar inte alls på mig, hon tittar och bara skrattar åt mig. Hmm...inte bra!

Här då?
Målade klart fönstret igår så nu ska bara listerna upp sen e de klart!
Så jäkla fint om jag får säga de själv, brukar Gå runt i köket och bara wow, bor jag här. Nöjd med allt och så glad att vi har blandat så mycket nytt med gamla saker. De ger hemmet lite personlighet :)


För mycket

Har ätit för mycket popcorn och polly..Puuuh!

Melinda är hos farmor och farfar, hon ville sova där inatt och de fick hon såklart :)
Vi tänkte va effektiva idag och måla och fixa men de vart bara lite dammsugning och sånt innan vi gick och la oss allihopa och sov 2 timmar. Jäkligt skönt!!
Sen vart de city gross och thai till middag.
Imorgon måste de målas!

Slänger upp lite gamla bilder, allt blir ju så mycket roligare med bilder :)


Natten

Den här sista lilla stunden ensam i soffan är viktig för mig. Även om de bara är en halvtimme, sitter med bästa filten och bara slö tittar på sex and the city.
Laddar batterierna inför natten som kommer. Varje dag i veckan.


Mormor med familjen

Hälsar på hos mormor :)


Ekorrar

Barnens krokar i hallen. Även dom från designtorget, fast jag har köpt vita :)


Shopping

Mer bilder på dagens shopping.
Vart två krokar till barnen också i form av ekorrar som sitter på små grenar. Har inte satt upp dom på väggen än :)


En dag på stan

De gick jättebra på barnbutiken. Dom va så himla hjälpsamma. Inge frågor eller nått, bara ok, vi skickar en reklamation till bugaboo så får du ett nytt chassi eller en ny del. ( skulle bli förvånad om de va en ny del för de är en liten metallbit som lossnat inuti låsklmmorna för styret.)
1-2 veckor skulle de ta, ska skickas från Holland.

Sen vart de lunch på subway och shopping på lagerhaus och designtorget. Hade presentkort på torget så jag shoppade massa fina krokar till melindas rum och hallen. Hoppas bloggen vill ladda upp bilderna idag :)


Dumt!

Ella bestämde sig för att vara vaken mellan 1 och 5 inatt. Kul!! Eeeeller inte!
Sliten morsa alltså som är påväg in till stan, som tur e ringde Pernilla imorse och fråga va jag skulle gör idag, man blir alltid pigg och glad av Pernilla sällskap :)

Nu får vi se va dom säger på barnbutiken, ska bli spännande...


Japp

Segaste dagen på länge. Har inte gjort något extra alls, inte ens tvättat. I vanliga fall tvättas de minst 1 maskin om dagen. Berget byggs på förbannat snabbt annars.

Jobbig natt ikväll, Ella vaknade jätteofta och somnade inte om direkt heller. Hoppas på bättre natt nu, ska till stan imorgon. Barnbutiken, pub-huset, bruka och designtorget. Någon som vill mötas upp och käka lunch med mig? :)


Tapeten

Igår kom tapeten upp här hemma, så himla nöjd! Glad att vi bestämde oss för att ha tapeten liggande.
Pappa tapetserade såklart, han är verkligen så bra min pappa!
De vart middag med pappa och Kicki, thaimat :)
Ella och Melinda fick fiskbullar och potatis. Ella är verkligen inte alls som Melinda i matväg.
Hon äter inte barnmat, välling eller banan. Hon äter alltså bars maten jag lagar till oss och den vill hon inte ha mosad utan de ska va ordentliga bitar så hon får tugga själv.
De börjar funka bra nu eftersom vi fått in en rutin. Hon äter bröstmjölk på natten och tidig morgon. Första målet "mat" är gröt vid 10. Då har jag lämnat Melinda på dagis och vi kan sätta oss i lugn och ro.

Idag tog vi en promenad till mormor efter att jag lämnat Melinda. Frukost och fika innan vi tog en prommis till antikaffären " tre små rum " i fullersta. Fina saker, blandat gammalt och nytt. Mamma köpte en Superfin våg till mig som jag spanat på tidigare och ett gammalt kakfat i silver. Får se om blogg.se vill ladda upp en bild på vågen.

Nu blir de snart DH och blåbärspaj med glass. Melinda och jag bakade igår :)


Vaken i natt

Ella höll mig vaken inatt så hon sover fortfarande! Melinda sitter brevid och ritar i pysselboken :)

Igår målade vi räcken ute, krattade löv och grillade korv till lunch. En riktigt mysig ute dag med andra ord.
Ska hämta pappa i eftermiddag, nu åker tapeten upp. Kommer bli så fint :)

Måste åka till stan i veckan och visa vagnen för barnbutiken. Bromsklämman har gått sönder på ett väldigt konstigt sätt så jag ska fan få ett nytt chassi. Hoppas verkligen de!


Presenter

Några fina presenter jag fick :)


Utflykt

Idag efter att jag lämnat Melinda på dagis åkte jag och Ella vidare till mormor och åt lyxfrukost.
Sen vidare till heron city, mamma beställde en ny soffa som kommer innan jul. Så nu har vi två soffor som vi ska bli av med. Vi vill ha 1000kr för vår och mammas bortskänkas. ( den e lite trasig, dock inte så de syns)
Kollade tvättmaskin på media markt, hittade en som jag vill ha :)
En sväng förbi hemtex också där jag köpte kuddar till soffan nere.


Slappa

De här är första dagen på länge som jag bestämt att bara slappa. Inga måsten eller bilturer. Skönt! Ella ligger i sin säng och pratar med sin tiger, hon borde somna när som helst. Vi har sänkt ner hennes säng nu för att hon har börjat dra sig upp och sätter sig direkt. De är väldigt nära nu, hon kryper när som helst.

Igår fyllde jag hela 26 år! Va bortskämd jag blev av familjen. Fick massor med fina presenter och blommor. Fick en vinterjacka av Niklas och blommor :) presentkort, pengar, bruka saker och kakfat :)
TACK! Tack för de och alla fina grattishälsningar!


RSS 2.0