Hurra!

Vilket härligt oktober väder vi har här i Sverige! Mörkt och regn, tur att jag gillar att mysa hemma med ljus för annars skulle verkligen vinterhalvåret vara totalt mörker.

Igår tog jag en körlektion i Jakobsberg med Järfälla Trafikskola. Helt suverän lärare! Det kändes verkligen som det var värt pengarna. Det gick riktigt bra också, han sa att jag körde väldigt bra. Skulle bara sakta ner lite i rondellerna ;)

Skönt med helg, känner mig inte helt hundra i kroppen så idag blir de en kort dag på jobbet, det är ju dessutom dag innan helgdag så de är ju faktiskt legitimt halvdag =)
Ska hem och baka tårtbottnar till morgondagens kalas hos mamma. Jag blir hela 23 år gammal imorgon =) Hurra till mig!
Kan då passa på att Gratta Linnea på sin 24-årsdag imorgon =) Vi kanske borde börja införskaffa gemensamma kalas igen =)  

Tänkte hinna med att gå på UnderBARA BARN mässan i Älvsjö i helgen också =)

Tack för mig! ;)

Barnmorskan / Graviditetsvecka 29 + 3

Det blev att jag var hos barnmorskan igår i alla fall. Hon ringde nämligen och frågade om jag kunde byta min tid till igår eftermiddag istället för imorse. Det gick så bra så, blev en kost dag på jobbet då jag redan åkte vid två.
Mötte upp Niklas utanför sen var de bara att gå in. Vägde mig inte, hon sa att de inte behövdes göras varje gång utan de flesta vill de bara för att de är kul att se, ahh jättekul...eller inte. Måste jag säga att jag inte vägde mig, hehe ;)
Mätte magen och lyssnade på bebbens hjärtslag. Det var svårt att få fram antal slag i minuten eftersom hon/han blev så irriterad på att bli väckt och knuffad på men c.a 150slag/min.

Magen mätte till 28 cm, vilket betyder att jag fortfarande ligger precis på normalsträcket.


Niklas släppte av mig hemma och åkte vidare till jobbet. Skönt att vara hemma så tidigt, hann med så mycket nyttigt innan de var dags för middag.

Middagen bestod av köttfärsbiffar med persilja och vitlök, dom blev riktigt goda, ris, beasmör och grönsaker. Mums.

"Små barn hör inte hemma i tunnelbanan"

Alltså de är helt otroligt va dåligt jag sovit inatt, har vaknat och bara känt faaan va svårt de ska vara att ligga bekvämt. Kunde inte ligga på sidan och på rygg har jag aldrig gillat att ligga, det tog tid innan jag somnade kan man säga.
När jag väl somnat på rygg så bli jag väkt av Niklas eftersom jag snarkar..suck. Snarkar eftersom jag alltid blir täppt i näsan när jag lägger mig ner.

Äh va fan..livet e bra! =)


Imorse bar de av till barnmorskan, vi satt i väntrummet och väntade, 10 minuter gick och jag började bli lite misstänksam.
Kollade i almanackan och upptäckte att det var imorgon vi skulle dit, haha! E man lite förvirrad då eller. Det var bara att åka tillbaka till jobbet.

Igår på väg hem från jobbet åkte jag med en tunnelbanechafför som inte riktigt gillade läget.
Vi blev stående ett tag på telefonplan och precis när jag började undra varför så kom de
DINGDONG

"Ja eftersom småbarnen leker med dörrarna så kommer vi inte hinna köra in i Fruängen utan vi kommer att få vänta på vår tur, små barn hör inte hemma i tunnelbanan!"

Stationen innan Fruängen fick vi ett till meddelande

DINDONG

"Jaha nu så får vi stå här ett tag pga barnen, HÅLL REDA PÅ ERA BARN!"


Tror inte att hon har egna barn ;)



Tömmning

Nu så har jag rensat mobilen på lite bilder =)

 Pernilla hjälpte mig att planera mitt kalas lite oseriöst, haha. Sen blev de såklart Shopping och Fika i SKHLM.

 Nu e lilla barnsoffan klar!  Andreas och jag e ju bara SÅ coola =)

 testade lite kamera funktioner på telefonen. De e sjukt va mycket man aldrig använder =) Såhär ser de ut hos oss, typ =)


I natt jag drömde

Alltså man drömmer så otroligt mycket som gravid, man e helt förvirrad när man vaknar.
Inatt drömde jag att Stockholm var en tropisk turiststad, typ Cannes.
Det var klarblått vatten runt hela stan och häftiga gamla byggnader från de att nazityskland tagit över stockholm vid kriget.
Långa sandständer vid norr-och södermälarstrand.
Tropisk värme!
Trots detta tyckte jag att det var helt fel att bada mitt i stan, det är väl ingen som gör de?
Skällde ut mina kusiner när dom hoppade i vattnet från naziborgen =)

Imorse i metro läste jag att det nu är lagligt att bada i innerstan, VA?! E de många som käner att dom vill de? Skulle aldrig falla mig in! Tänk va mycket äckligt det är i vattnet mitt i stan. Ligger säkert asmycket på botten och alla fyllon som pissar och spyr i vattnet...nej tack. =)

Bristningar

Nu har dom kommit, de första bristningarna!
3 små sträck som dykt upp precis ovanför höften, suck. smörjt in mig varje dag trots att jag innerst inne tror att det är ärftligt eller åtminstonde är något man inte kan påverka själv men de skadar ju inte att prova =) 
O well...dom bleknar nog =D  
 
Citat kopierat från en hudspecialist sida
"Tyvärr finns ingenting som kan förebygga hudbristningar vid graviditet. Man kan ej heller behandla med någon olja eller kräm. Hudbristningar orsakas av tänjning av huden under den hormonpåverkan som finns vid graviditet och det är alltså underhuden som "brister", vilken inte kan påverkas utifrån med någon lokal behandling. "

Citat från wikipedia
"Bristningar är även ofta ärftligt. Det sägs att man kan förhindra bristningar under en tex graviditet genom att smörja in sig med feta oljor/krämer"

suck

Nu har jag suttit i kö på telia support i c:a 15 minuter för att få hjälp med något som tog 10 sekunder att fixa. SUCK!

Tunnelbana och sötsug!

Idag kändes de som om jag köade till jobbet. Hela vägen från Liljeholmen var de packat med folk, överallt.
När Stockholms tunnelbana bara går med 10 minuters trafik blir de panik och alla ska med. Ingen här har tid att vänta 10 minuter på nästa tåg. Norrlänningen i mig säger "vänta på nästa tåg", stockholmaren säger "använd armbågarna för fan för IN ska du!!".
Jag lyssnade på mitt stockholmska jag =)   

Alla stod som packade sardiner hela vägen till Karlaplan där mer än halva tåget kliver av.

Jag blev erbjuden att sitta vid gamla stan av en vänlig turist, tack sa jag och satte mig ner. Skööönt. 


Jag har fått ett nytt sug, Fruktcoctail SÅ gott. Jag gick förbi burkarna på konsum igår men vände snabbt och kände att jag var värd de, så intalade jag mig att de faktiskt är frukt så onyttigt kan de ju inte vara. Bullshit men ibland ljuger man för sig själv, hehe. 

På kvällen satte jag mig i soffan, tog en delicatoboll och la den på ett fat som vilade på magen och sen bara gluffsade jag i mig den. Suck... då kände jag mig lite tjock men fan va gott de var! 

Känner att sugen efter allt de där onyttiga har landat som en bomb i mig nu, för nu nu nu vill jag ha allt!


Myshelg!

Det har varit en myshelg denna helg.

Har inte gjort mycket alls och det var så otroligt skönt! 
Niklas har jobbat ganska flitigt så jag har bara vart hemma och småpysslat, Städat, bakat, tvättat. Precis som en amerikansk hemmafru =)
Har hängt upp gardiner i sovrummet och tavelväggen är uppe, de börjar se så hemtrevligt ut hos oss nu.

Söndagen blev mys rakt igenom, Niklas och jag bara låg och pratade hela eftermiddagen. Härligt.

Sen körde vi iväg till mamma för att äta en klassisk söndagsstek med familjen. Mamma passade på att sno åt sig en syskonbild.  


 Zooma gärna in på David, haha! ( Här ser du magen ganska bra Linnea =) 
 

Buffé

Vi fick tidningen Buffé av ICA igår på posten. Där var de med ett reklamblad på " dina mest köpta varor" och på dessa fick vi 20% rabatt.
Dessa varor va:

Kellogs corn flakes

Yoggi yougurt

Ravioli

Felix köttbullar

Bravo Apelsinjos

Och...Kladdkaka!

Va falls!

Det är ju inte så kul att få onyttigheterna på papper, detta måste vara den ultimata bantningsmetoden. Skicka hem allt onyttigt man handlar på papper!
Kan ju avslöja att de inte blir kladdkaka hemma hos oss på ett tag =)


Köpte ostkaka igår istället ;)


15 Oktober 2008

Imorse så var vi på en föräldrarkurs på BVC i huddinge. Den var helt kanon!
Tyvärr så missade vi förra onsdagen men vi fick ändå mycket bra information.
Pratade mycket om amning, komplikationer vid förlossning, kolik, mycket bra tips! Så de rekomenderas starkt att gå på om man får möjligheten.

Vi kom iväg till ikea igår, eller vi kom dit och sen så var jag tvungen att vända eftersom jag glömde bilderna till tavelväggen. Måste ha dom för att kolla ramar. Så det var bara att åka hem igen! Suck...men jag fick ju köra lite mer och det är ju alltid bra.
De e så roligt att man verkligen ser på Niklas hur mycket han ogillar att gå på Ikea. Det är som att prata med en vägg ibland, igår när jag la upp värsta dilemmat om hur vi skulle göra så bra..." va, jag stängde av de där helt" JAHA?! Haha...
Men det är väl likadant för mig när vi går på typ biltema så jag kan faktiskt förstå honom. ;)

Tror faktiskt inte att vi ska åka någonstans ikväll...sköönt =) Det blir nog bara hem och pyssla med allt som ska hängas upp eller liknande.
Nu e de inte mycket kvar att göra i vårt sovrum innan vi kan kalla de klart =) Äntligen..mer än ett halvår efter de att vi flyttade in...inredning tar tid ibland =)


14 oktober 2008

Vände helt på vägen hem igår, stannade i Slussen och hoppade på saltsjöbanan till Sickla först.
Kände  att de var länge sen jag åkte kommunalt till Sickla, kände inte igen mig när jag klev av. Dom har ju smällt upp ett enormt hus! Det var när jag såg Sickla skylten som jag förstod att jag inte klivit av fel.
Hittade en jättegullig liten barnaffär, den var stängd igår som synd var men det blir garanterat ett återbesök dit.

Sen bar de av till Andreas där de blev Tv-spel och middag när Mamma och David kom senare.

Niklas var hemma med hans pappa och bror, dom hängde upp skötbordet i badrummet och satte ihop Babysittern som vi fick av niklas mamma. Det blev så bra med skötbordet! Känns helt rätt att vi valde ett vägghängande. 

Det blev ingen Ikea igår så de får kanske bli idag istället. Sov så himla dåligt så jag e riktigt trött nu, vaknade vid fem av halsbränna. har aldrig haft de innan graviditeten typ och det är så himla äckligt! Ska börja äta päron på kvällarna innan läggdags, man kan ju hoppas att de hjälper lite iaf.

Tjabba Tjena hallå!

Det var så enkelt attt kliva upp ur sängen imorse! Vi har nämligen köpt och målat om en sängstomme som jag nämt tidigare och nu e den på plats! De blev jättebra, niklas kan han =)
Detta betyder att sängen kommer mycket högre upp och jag behöver inte rulla av på golvet för att komma upp =)

Helgen har altså innehålligt en hel del målning för niklas, ärligt talat så har jag mest tittat på. Det e jobbigt att hålla på att börja sig och kliva upp från golvet hela tiden. Men jag var med på grundmålningen iaf =)
I lördags så jobbade niklas lite på annat håll än hemma så jag tänkte kolla lite i skärholmen centrum nu när de äntligen e färdigbyggt. Ringde david och fråga om han ville va min "bög" shoppingkompis under en dag. Han ville inte de..chocking!
Men mamma ställde upp istället =) så jag fick lite sällskap iaf. Det blev lite gravidkläder, inte så kul att bara kunna välja mellan 2 par byxor som sitter bekvämt.
Fick låna en del kläder av Camilla innan, dom enda byxorna jag kunde ha va dom som var " jättestora"..hmm..känns ju kanon! haha. Men dom e riktigt sköna så tack för de!!

Ikväll blir de nog bara lite hemmakväll liknande, kanske sticke iväg en snabbis till Ikea, ska köpa lite tavelramar till väggen i sovrummet för nu så har bilderna kommit hem! Dom vart jättebra!

Barnvagn

Nu e de nära!
hade en väldigt krävande dröm inatt så jag e helt tjock i huvudet nu...det var nått om barnvagnar iaf, kommer inte riktigt ihåg. Det är mycket barnvagnstänk i huvudet på mig nu. Trodde vi hade bestämt oss för en barnvagn men jag kan ju inte låta bli att titta på alla märken och jämföra. Kolla var andra tyckt om just den vagnen osv.
Varför kan de inte bara komma att kanonerbjudande som vi inte kan låta bli att fasta för. Det skulle vara så bra.
Är du nöjd med din barnvagn? Berätta de gärna för mig! =)

Spanade lite på vagnar med mamma igår, fastade inte direkt för någon. Lite småsaker jag inte gillar men priset lockade ju ;) Hur mycket pengar är de värt att lägga på en barnvagn egentligen? 

På kvällen blev de middag med mamma och david hemma hos oss, pizza, väldigt avancerat. Men jag e så himla trött efter jobbet, ibland orkar man helt enkelt laga middag =)

Sminkparty, Tjejigt värre!

Mötte upp Elli igår på centralen och käkade lite middag innan Sminkpartyt. Pizza Hut...yummi!
Sen bar de av till Pernilla i Trångsund.
Snabbkurs i hudvård och sminkning, riktigt kul, de kändes väldigt tjejigt, hehe!

 Det var inte bara smink, vi fikade också...vilken skräll ;) 
 Pernilla gillade inte idén att va med på bild =D
 Huden kändes som silke av alla produkter man hade i fejjan!

Upp och hoppa i löven!

God morgon alla sjusovare!

Tänkte börja med en uppiggande höstbild =) Bit ihop även om de va kallt som *** imorse för fint e de!
 Höst på Gärdet.

Igår var jag med alla mina favoritkillar, samtidigt! Så mysigt så!
Pappa målade lite och såhär blev resultatet! 
 Har tyvärr ingen före-bild, men föreställ er en mörkbrun blank soffa =)

Ikväll e de sminkparty hos Pernilla som gäller, Niklas poängterade snabbt som ögat att han inte tänkte följa med, haha. Förstår honom =)
Ska träffa Elli på Centralen först för lite middag, äta bör man annars dör man ;) 

Graviditetsvecka 27

Var hos Barnmorskan imorse.
Jag har funderat på varför jag e så liten, hon mätte min mage, 25cm, och skrev in de i tabellen. Jag e så normal som jag bara kan bli, e lixom Exakt på mitten linjen.
Väger numera 75 kg...inte så konstigt att jag inte orkar gå så långt och tycker de e pest att gå i trappor. 5 kg på 5 veckor har jag gått upp. Känns helt okej =)

Ikväll kommer Pappa, Andreas och David förbi och käkar middag med oss, de ska bli så kul så! Pappa ska måla lite barnmöbler =) Lägger upp bilder imorgon.

Kul hemsida

Hittade en kul hemsida!



Är de såhär bebisen kommer se ut om några år, och om de blir en tjej såklart =)


Jag har levt i förnekelse!

Jag har levt i förnekelse! 
På frågan " Är du sugen på något speciellt då?" svarar jag alltid nej! 
Har kommit på att det är värsta bullshitet från min sida.

Nr.1
OST
Det är ostroligt va mycket ost det går åt hemma hos oss nu. Hushållsost 26 %, tjockost! 
Jag går och smånallar hela tiden, gärna en halv centimeters bit som jag sen proppar i mig snabbt som tusan! 
Mmmm...

Nr. 2
Cornflakes med a-fil och drottningssylt.
Jupp! varje kväll! får nästan lite panik när något är slut och fort tar de slut ska jag säga dig. 5 dl fil bara i går kväll, haha.
De måste vara Kellogs corn flakes också, det är mycket viktigt. Det är stor skillnad på smaken. Skulle kunna bli en spokes-person för Kellogs ;)

Hej Hallå!

Imorse var de helt underbart att vakna, kände mig riktigt utvilad och vädret var ju bara lovley! Så mysigt höstväder!

Helgen har vart ganska lagom sådär, igår inhandlades faktiskt en sängram lite impulsivt till oss..ja vi har fortfarande sängarna på golvet =) Nu så ska sängramen bara målas om och sen vipps! Sovrummet är ett steg närmare klart. ( Ja vi ska måla om en helt ny sängram, billigt från IKEA så det är okej, hehe )
Sitter och planerar en tavelvägg just nu till sovrummet. Niklas och jag åkte runt och tog en massa svart-vita bilder förra vintern och NU ska de fan fixas. =) har klippt ut storlekarna på tavlorna och sitter och pusslar ut de på golvet hur dom ska sitta, tänkt att de kan vara så kul att planera!

Vi har äntligen bestämt oss för ett skötbord också, de fick bli ett väggsittande. Kom fram till att de kommer bli bäst, vi har ju inte hur mycket yta som helst och leka på direkt. Känns skönt att vi börjat köpa in lite barnsaker, jag hatar att vara ute i sista sekunden.
Barnvagn har vi redan spanat in, ska bara beställa nu, som tur e är de bara leveranstid på typ 1 vecka =)
Tur att vi sparat pengar för svisch va pengarna försvinner när allt inhandlas till bebben!

JUST DE!!
Grattis till Kim och Camilla som fick en liten son i helgen, Huuuuur söt som helst! Smälte varje gång han skakade på underläppen =D

Mini

Ja va har hänt nu då?
Inte mycket..
Mamma och David var här i tisdags med en inflyttningspresent till oss, bättre sent än aldrig ;)
Det var en jättefin tavla målad på en gammal lucka till fönstret. Den sitter som gjuten på en av våra väggar, blev såå fint =D

Jag har förresten gått och blivit lite halv seg. Huvudet börjar värka lite och sånt otrevligt så det blir en väldigt lugn helg för min del, jag vill verkligen inte bli sjuk nu! E dessutom ensam på jobbet nästa vecka.

När vi va i frankrike beställde niklas in en öl, och fick då en 25 cl flaska, lite roligt. Direkt kände jag att dom flaskorna ska vi köpa hem! Det är ju en perfekt mängd för en efter jobbet öl. När vi hade köpt ett 8 pack miniöl och sen kommit hem upptäckte vi snart att dessa flaskor var ännu mindre, det var 15 cl flaskor!! Haha, så jävla söta. Typ 3 klunkar så e dom slut för niklas del. =D
Perfekt för after work.
  Naaa!

Igår på väg efter jobbet hände de igen, the bakelsesug kom tillbaka! Jag vek mig, svängde in på Konsum i Fruängen och kände va fan! Det är ju snart helg, en liten e jag väl värd. Gick fram till konditoridisken och kollade in prinsessbakelserna men vände, jag vet, otroligt! Tänkte att nu får jag fan skärpa mig, lite helg snask principer måste man hålla fast vid trots de eviga graviditetssuget =)
Åkte hem och gjorde lasange istället den blev SÅÅ god! Haha ;)
 MUMMI!

Ikväll vette fan va som står på menyn, lite thaimat från kurvan kanske? Väntar hem den hårt arbetande sambon först så får vi se va han säger =)

Hej så länge!

Höst

Nu är de verkligen höst, fy i helvete va kallt det är på morgonen nu!
Igår var de minus en och frost, klädde på mig som en tok för sjuk vill jag verkligen inte bli.
Kan inte riktigt knäppa min jacka heller för magen väller ut alldeles för mycket, hmm...måste jag köpa ny jacka nu? Det känns ju så onödigt. Ska kolla lite i förrådet och se hur utbudet ser ut. Har ju en sambo som köper/ köpte huuur mycket jacker som helst.

Känns inte som om man får något gjort hemma på hösten, fort hem bara, laga mat, tända massa höstljus och mysa i soffan med alldeles för mycket godis. Svärmor kommer och fyller på godisskålen hela tiden, bra men inte så bra =)
Körde ner till kvantum igår för att handla, de första man möter när man går in e världens hav av bakelser. Det tog mycket vilja att bara gå förbi till brödet säger jag bara. Det fick bli en massa frukt istället för bakelser, men det var ju mumsigt det också. 

Nästa vecka kommer pappa och målar lilla soffan vi ska ha i barnrummet, och lite annat som niklas snickrat ihop. Det kommer bli så fint och välmatchat ;) Längtar till allt e klart och inhandlat. Längtar till bebben kommer!

Pernilla ringde förresten och sa att hon och peter köpt lägenhet...PRECIS VID OSS! Det ska bli så himla kul! Vi kan nästan vinka till varann =D

RSS 2.0