Slödag

Idag har verkligen vart en slödag. Ella vaknade jätteofta inatt, även om hon somna om fort så blir sömnen ändå störd och jag blir skittrött sen.
Har med andra ord inte gjort så mycket idag, niklas kom hem tidigare från jobbet eftersom vi skulle till banken. De gick ganska fort, sen blev de middag på Donken i huddinge centrum. Ella och jag promenerade hem sen, varmt men väldigt skönt.

Igår var vi på ett lekland i tyresö. Kanon ställe verkligen, dit kommer vi åka många fler gånger. Stort som tusan, väldigt rent och fint! Mycket roligt för barnen; elbilar man kunde köra i en liten stad med rödljus, övergångsställen och tunnel, en utklädningsdel, kanor, olika hus byggt med stora klossar. Fanns även airhockey, pingis, klättervägg och bollrum med bandyklubbor, fotbollar, basket och mål. Även kul för papporna med andra ord ;)
Blir nog en tur dit nästa vecka igen :D

Imorrn blir de dagis som vanligt för melinda och MVC för mig för "kontroll" ;)

Oändligt mycket leksaker.

Skönt de är att bara sitta och slötitta på tv.
Man måste passa på och göra de när barnen sover, inte bara försöka hinna med allt som ska göras hemma. En till tvätt, bara diska bort eller plocka bort vad som känns oändligt mycket leksaker.
Bara sitta ner och andas...och njuta av tillvaron.
Det är jag dålig på...
 
camilla tog den här bilden igår, ja..va säger man. Efter max 15 min ser de ut såhär i Melindas rum. Oändligt mycket leksaker...

Idag är de alla mammors dag. Jag låg kvar i sängen tills klockan 11:30. Hade ångest över att hela dagen gått MEN va skönt det var. Hörde hur familjen lekte på nedervåningen :)
Niklas och jag delade upp oss, tog varsitt barn och åkte till våra mammor på middag =) Har ätit så himla mycket idag, mår lite illa nu men jah orkar verkligen inte gå ut och gå. Det får bli en lång promenad imorgon.
Imorgon ska vi också till Tyresö till ett lekland där, ska bli spännande ser så sjukt kul ut!


Smaka på sthlm börjar ju på onsdag! 1-6 Juni, de måste såklart besökas =) Åså vill jag till grönan, kanske blir under ledigheten nu? skulle ju bli fint väder i slutet på veckan.


Långsjön

Åkte direkt till BVC efter att jag lämnat melinda på dagis vid halv tio.
Ella fick sina sprutor, plutt...första gick jättebra sen vart de 15 sekunders gråt på andra. Åh nu ligger hon här med pappa och pratar.
60.5 cm och 5925 g

Efter BVC passade vi på att promenera runt långsjön. 5.8 km på 1 tim och 15 min så de va alldeles lagom. Vi tog de väldigt lugnt och stannade och satt i solen på lite bänkar längs med vattnet :D

Det va föräldrafika på melindas dagis idag, kom dit och melinda va ute och lekte med sina kompisar men sen kom hon fram till mig och sa " ninna trött, sova lite hemma" Sötnos! Så vi sket i fikan och gick hem och myste i soffan istället.

Kvällen har bjudit på lek, målning i ellas rum och pyssel ute.

Imorrn vet jag inte vad vi ska hitta på, Melinda är ledig på fredagar så nått spännande måste vi göra. När niklas kommer sen ska vi åka och köpa massa smått hem. Mest tråkiga saker..hehe.
(jag har ingen bil imorrn heller..suck!)

Hmm mer då?
Inte mycket tror jag...
Nytt matbord ska inhandlas snarast.
Ska hämta pinnstolarna från mamma som jag ska måla vita.
Lillebrors gamla sänggavel som min morfar byggt ska hämtas och målas vit.
....
När ellas rum är klart blir "mellanhallen" nästa projekt. Där ska väggarna målas och golvet läggas om. Nytt linneskåp och städskåp ska in. Sen blir de nog paus innan köket ska renoveras.
Har nästan bilden på köket klar i huvudet. Blir köksö med spishäll och fläkt iaf och sen ugn och mirco i bra arbetshöjd där ugnen står nu. Golvet ska såklart bytas också, hatar stengolvet vi har nu. Ser fan konstant skitigt ut!


less..

Ah jag är så less på alla saker som ligger överallt! Har plockat bort och städat hela morgonen men de känns som när jag lämnar rummet sen så ser de förjävligt ut igen...har vi nått skräpa ner spöke här hemma eller är det Melinda som gillar att jävlas med mamma ;)

Ella ligger här brevid mig och pratar sötnosen, imorgon ska vi till BVC. Hon ska få sin första vaccinations spruta. Undra hur de kommer gå?! Melinda reagera ju inte alls...


Sötnosarna ungefär jämngamla på bilden =)


Ingen är perfekt...

Idag har gabriel, lilla Elias och mamma Martina vart här och lekt och fikat med oss. Så himla kul och barnen leker så bra tillsammans. Trots lite gråt och olika viljor så löser barnen de så sött tillsammans :D


 Fredagens grillning. Isabelle och Christian fick en bröllopspresent av oss och pernilla och peter. En godis maskin, nr 1 i varje gift pars hem ;)

 Igår kom farmor förbi och bjöd oss på pizza/sallad :D Vart en onyttig helg och dag.
Ikväll blir de promenad med musik i öronen =) så härligt att komma ut en stund ensam på kvällen. Skönt att se att vågen är påväg åt rätt håll. Har inte vägt så lite som jag gör nu på typ 4år. Jag bantar absolut inte men tänker på att inte småäta på dagarna och bara fika och äta smaskiga onyttigheter på helgerna. Mycket frukt blir de för sötsuget finns kvar på veckorna ;) Och det är klart att de slinker ner en liten godisbit eller bulle ibland, hehe. Ingen är perfekt ;)

Snart dop...herregud va tidenn går fort. Hittills har alla som svarat sagt att dom ska komma så de blir kul!! hoppas hoppas hoppas de blir fint väder!!


Piff...

Lite plantering på altanen.
tavellisterna i Melindas rum är uppe..de va fan på tiden!

Känns som vi bara åkt runt denna helg. De ska köpas allt smått och gott. Vi åkte till IKEA idag och tänkte, fan fint väder och bara några få dagar innan löning, de borde va ganska lite folk. Ah jo tjena, hur mycket folk som helst!
Men vi visste precis va vi skulle ha så de gick ganska fort ändå. Köpte en säng som vi ska ha i ellas rum. Melinda ska nämnligen flytta ner nu och ellas rum är så gott som klart. Tanken är att alltså att jag ska sova med ella i hennes rum så att Melinda vänjer sig att sova nere i hennes rum. Mamma är ju i rummet brevid :D

Har beställt och betalat heltäckningsmattan i ellas rum också. 4-5 veckors lev. tid. Mattan vi har i Melindas rum fanns såklart inte kvar på mattvaruhuset så vi fick åka runt och försöka hitta en liknande. De gjorde vi också, på Hornbach! haha. sjukt...nästan exakt samma matta för halva priset...

Vår dammsugare har gått sönder också. Eller ahh.niklas och jag har väl inte vart SÅ försiktiga med den direkt. Innerst inne ville vi nog ha en ny, hehe. Mindre kul att köpa en dammsugare för nästan 3000 men nu är de ju tänkt att vi ska ha den ett jävla bra tag.

Ifredags hade vi grillsällskap, superkul! Satt ute och bara njöt med filtar. Lite kallt fortfarande dock så de blev efterrätt i vardagsrummet :D

I veckan blir de städning hemma. Det är verkligen dags!
Imorrn kommer Martina hit med Gabriel och lilla nykomlingen Elias :D


Torsdag

Ella ligger här brevid mig i soffan och kämpar. Hon hatar verkligen att ligga på mage...
Hon har fått en hoppgunga nu, får vänta lite innan hon börjar använda den. Melinda använder den flitigt dock, den är ju upp till 12 kg och llilla melinda väger inte 12 kg än. Herregud hon är verkligen lik mig när jag var liten =) Liten och späd sen POFF när jag blev 16 så började jag få liiiite kurvor.

Går jättebra för melinda, hon är så glad när vi ska gå till dagis på morgonen. Många nya kompisar som bor jättenära :D Hon har vart riktigt snäll denna vecka, inte alls mycket trots.

Idag efter att jag lämnat melinda tog jag och ella en långpromenad, dock väldigt långsam eftersom de vart mer av en myspromenad och amningsstopp i skogen :D Skruvade ihop utemöblerna idag också, de är ju så tråkigt men fint blev de!
Niklas kom hem med pizza/sallad så vi satt ute och åt middag, helt underbart! Satt verkligen och tänkte va bra jag har de, vilken tur jag har som har en sån underbar familj och bor i ett hus/området som jag verkligen trivs i.

Imorgon kommer helena hit med barnen och fikar...JUST DE jag måste baka nått!
På kvällen sen blir de grillning med Pernilla och Isabelle och grabbarna förstårs.

Fan mina glasögon har kommit, vill hämta dom! kanske blir en prommis till farsta imorgon! OM JAG HITTAR haha de är ju inte mina starkaste sida att hitta bra promenadvägar ;)


Pappa och dotter i påskas =)
Davids solglasögon är ju verkligen rätt storlek för mig...hehe INTE!

inskolning

Idag var melindas första dag på solängens förskola. Ett privatägt dagis som ligger jättenära oss.
Det gick rent ut sagt skitbra! Melinda lekte med barnen direkt och strunta fullkomligt i mig. Jag jämförde såklart jättemycket med hennes gamla dagis som var superbra.
Alla barnen i hennes avdelning nu är födda 09. Men eftersom melinda är född i jan så är hon nästan äldst. Mycket är småbarns anpassat så det är tex inga saxar eller pennor framme. Melinda älskar verkligen att måla och rita och nått sånt fanns inte framme utan de tar pedagogerna fram när de ska ritas. Dom bestämmer när.
Lunchen får dom inte ta själva eftersom alla inte kan och dom sitter på höga barnstolar. Melinda satt iufs på en stol hon kunde gå upp på själv men barnen plockar inte bort efter sig. Det tyckte jag var så bra på smista förskola. Där plockade barnen bort själva vilket har gjort att melinda gör de hemma också, hon plockar tom in i diskmaskinen hemma. Men sen fanns det ju mycket bra med solängen också såklart :D
Mycket sång och lek, sångstund med tex pippi på onsdagar i stora rörelserummet. De kommer melinda älska.
De kommer gå bra och barnen var supersöta och lekte så bra tillsammans.

Fick sms från Mio idag, våra möbler har kommit! Ska hämta dom på onsdag med kicki. Vi har nämligen ingen bil just nu. Den är inlämnad på volvo, niklas vart ju påkörd på coop parkeringen i stuvsta så nu ska den fixas.
( pucko som "genade" in på niklas körfält och körde på hela vänsta sidan, han hade inget svensk körkort...suck)

Ellas rum är målat, tak, väggar, fönster och dörrkarm. Ska på några fler omgångar färg och så mattan in. Måste åka och köpa den. Blir samma som melindas rum såklart, dyrt men de skulle ju va konstigt om vi snåla in på ellas matta...

Köpte sand till Melindas sanlåda i helgen också så nu är de fixat =) hon bakar kakor och tårtor för fullt! När vi ändå hade släp så passade vi på att slänga en massa skit också. Skönt! Börjar få lite mer ordning nu..hurra!

Som förälder till barn i trotsåldern blir de en dels bråkande, jag kan bli helt galen på melinda ibland och skika bla. " tyst nu, skärp dig". Nu vet vi att hon lyssnar och förstår de iaf för när Ella skiker ( vilket ella gör otroligt sällan ) så skiker melinda "tyst nu skärp dig" till ella....hehe..oopps!

Näe nu måste jag gå ner och börja med maten, melinda sitter helt tyst och tittar på pippi. Hon är nog lite trött efter alla intryck på dagis idag.

Sooooommar, sommar och sol....

Alltså jag kan inte låta bli att kommentera vädret. Helt underbart! å varmt som tusan, gu va jag har saknat sommaren.
Tog en promenad till vattnet idag med barnen och pernilla. Gu så skönt det var, satt och titta på den ensamma lilla fågeln på vattnet och melinda började klä av sig och ville bada. Njaaa..lite kallt fortfarande hehe.
Imorrn ska vi till skansen med Helena och sarah och såklart alla barn :D Som melinda har längtat, varje gång vi sätter oss i bilen så säger hon "åka Devin".
Var på middag hos Helena och Jojje i skogås i lördags, vart bjudna på supergod tre-rätters middag. Lyx! Hade verkligen kul! Vi var inte hemma förren 23:30 och melinda och devin satt i soffan och myste under täcket sista timmen =)
Niklas jobbade på i ellas rum i helgen och jag var med barnen. Ellas rum är nu gipsat och pappa kom idag och spacklade hela rummet. Blir några fler omgångar med spackel sen ska de smackas upp färg/tapet. Inte mycket kvar nu! hurra! Sen ska alla bygg/målarsaker bort ett tag. Ska bli så skönt att bara fokusera på att göra fint ute. Vi har pratat om att plana ut gräsmattan på uteplatssidan. Den sluttar ju lite neråt mot skogen.

Möblerna är beställda..
 Fick hem ordererkännande på posten idag, å som tur e va pernilla där och kunde poängtera att de skulle ingå ett parasoll, tack för den!

Har förresten köpt nya glasögon, de ska bli skönt att få ett par lite mer diskreta. Är så trött på mina nuvarande glasögon, har haft dom i typ 3 år nu.

Lilla clion ligger ute på blocket nu, får se om den blir såld. En som ska komma och kolla på den nu...


Cirkus Wiktoria

Va vill jag?
Vet inte...

Idag har vi bara slappat hemma. Va inte alls sugen på att göra nått, jäkla skit väder.
Vill ju ut och pyssla!
Ska beställa trädgårdsmöbler imorrn, jättefina vita klassiska med två fotöljer,bord och soffa. 1 månads lev tid men de får man ta. De kommer ju bli så bra! Vi har dom innan dopet iaf :D

Ella ska till BVC imorrn, ska bli spännande att se hur mycket hon gått upp...lill tjockisen ;) Jag tippar på 5150 g och 58 lång. Får se hur nära jag e. hehe.
Sen ska vi äta lunch med bella i farsta. Ska köpa rumpskor :D ( reebook easy tone, säkert helt fel stavning ) sucker för reklam? jag? såklart!

Melindas sista dag på dagis imorrn :( Såg att dom hade gjort en affisch på hennes avdelning där de stod typ hej då melinda...sorgligt!!

På fredag ska vi äta lunch med Helena & Sarah med barn =)

I helgen vet jag inte vad vi ska hitta på...blir nog en del jobb i ellas rum skulle jag tro. Kanske åka och fixa sand till melindas låda som ÄNTLIGEN har torkat..herregud vet vilken fasadfärg vi INTE ska använda nu iaf.

Har sett att de kommit upp massa reklam för cirkus Wiktoria, på måndag är de cirkus precis nere vid skolan. Funderar på om man kanske ska gå. Tror melinda skulle gilla de :D

Ny vecka

Känns konstigt att Ella redan är 2,5 månad. Hon gillar att lägga sig på sidan och leka i babygymmet. Sover relativt regelbundet nu och sover jättebra på natten. Hon har äntligen börjat ta nappen också.
Va händer med tiden? Man klagar över att mani nte hinner nått men ändå så sitter jag här...jag orkar inte ta itu med de som ska göras hemma. Har bara städat lite idag.
Iufs så har jag haft  två barn som inte vart så sammarbetsvilliga så ;)

Fick inbjudningskorten idag, vart verkligen fina, är supernöjd!
Eftersom vi ska ha dop hemma så har vi begränsat antalet inbjuda ganska regält om man jämför med Melindas dop. så förlåt men vi kan inte bjuda alla :(

I helgen fick vi iväg allt ris och skräp som låg på tomten, skönt! Det är verkligen nått man skjuter upp. På valborg åt vi middag hemma hos mormor och sen gick vi ner till Huddinge centrum. VA mycket folk, melinda bara stirrade. hehe. Köpte lotter, godis och kolla fyrverkerierna. Melinda somnade i vagnen påväg till bilen sen.
Igår tog vi de bara lugnt, som idag.
Sen blire full rulle i veckan som vanligt. Tycker det är så tråkigt att bara va hemma så vi gör alltid nått på dagarna. Ska bland annat kolla utemöbler. Måste köpa de nu när man snart börjar äta middag ute Härligt! :D
Ska se till att träffa Bella också som heter Sahlberg i efternamn nu :D Grattis till giftemålet!!
Imorrn ska vi till ikea och äta lunch med Pernilla och hennes syster..hmm..undra om dom har några bra utemöbler där. 

Vi har två flummiga träd precis vid entré dörren. Dom ser döda ut men längst ut på grenarna knoppar de och grenarna är alldeles luddiga..vet du va de är för träd?

Har sett att vi har hur mycket smultron som helst som växer på tomten, å jag som har planterat de i lilla landet..haha..

Melindas sista vecka på dagis nu :( den 16:e börjar hon på de nya dagiset vid oss..jag vet ju egentligen att de kommer gå bra men ändå är jag superorolig...
Så hela nästa vecka kommer hon va hemma med mig..då ska vi bland annat åka till Aquaria, vet att hon kommer älska de! :D kanske ska gå på skansen också...är alla djuren ute nu? Följa med?

Nu ska jag gå ner och hämta lite äppelpaj och Vaniljsås..mumma! Hmm..undra va vi ska äta till middag idag. Usch känner inte alls för att laga mat..kanske blir en tur till thaien ;)


RSS 2.0