inskolning

Idag var melindas första dag på solängens förskola. Ett privatägt dagis som ligger jättenära oss.
Det gick rent ut sagt skitbra! Melinda lekte med barnen direkt och strunta fullkomligt i mig. Jag jämförde såklart jättemycket med hennes gamla dagis som var superbra.
Alla barnen i hennes avdelning nu är födda 09. Men eftersom melinda är född i jan så är hon nästan äldst. Mycket är småbarns anpassat så det är tex inga saxar eller pennor framme. Melinda älskar verkligen att måla och rita och nått sånt fanns inte framme utan de tar pedagogerna fram när de ska ritas. Dom bestämmer när.
Lunchen får dom inte ta själva eftersom alla inte kan och dom sitter på höga barnstolar. Melinda satt iufs på en stol hon kunde gå upp på själv men barnen plockar inte bort efter sig. Det tyckte jag var så bra på smista förskola. Där plockade barnen bort själva vilket har gjort att melinda gör de hemma också, hon plockar tom in i diskmaskinen hemma. Men sen fanns det ju mycket bra med solängen också såklart :D
Mycket sång och lek, sångstund med tex pippi på onsdagar i stora rörelserummet. De kommer melinda älska.
De kommer gå bra och barnen var supersöta och lekte så bra tillsammans.

Fick sms från Mio idag, våra möbler har kommit! Ska hämta dom på onsdag med kicki. Vi har nämligen ingen bil just nu. Den är inlämnad på volvo, niklas vart ju påkörd på coop parkeringen i stuvsta så nu ska den fixas.
( pucko som "genade" in på niklas körfält och körde på hela vänsta sidan, han hade inget svensk körkort...suck)

Ellas rum är målat, tak, väggar, fönster och dörrkarm. Ska på några fler omgångar färg och så mattan in. Måste åka och köpa den. Blir samma som melindas rum såklart, dyrt men de skulle ju va konstigt om vi snåla in på ellas matta...

Köpte sand till Melindas sanlåda i helgen också så nu är de fixat =) hon bakar kakor och tårtor för fullt! När vi ändå hade släp så passade vi på att slänga en massa skit också. Skönt! Börjar få lite mer ordning nu..hurra!

Som förälder till barn i trotsåldern blir de en dels bråkande, jag kan bli helt galen på melinda ibland och skika bla. " tyst nu, skärp dig". Nu vet vi att hon lyssnar och förstår de iaf för när Ella skiker ( vilket ella gör otroligt sällan ) så skiker melinda "tyst nu skärp dig" till ella....hehe..oopps!

Näe nu måste jag gå ner och börja med maten, melinda sitter helt tyst och tittar på pippi. Hon är nog lite trött efter alla intryck på dagis idag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0