Haha

Bra att jag ställer en fråga med de går inte att svara ;)

Något ni saknar och vill läsa mer om?
Ni är ju ganska många där ute som följer mig nu :)

Så!
;)


Bio

Såg på bio med Kicki idag.
Vart the girl with the dragon Tatoo denna gång.
Vet inte va jag ska säga, för mycket svenskt i den för att vara en amerikanskt version. Allt var svenskt, namnen, tidningarna, maten...tom skådespelarna i filmen ( bortsett från typ 5 pers ). Varför låter de så svenskt när svenskar försöker snacka engelska?!
Filmen hade blivit mycket bättre om dom inte gjort en likadan film igen uran istället spelat in den i USA och på allvar gjort en amerikansk version.

Filmen är onödig helt enkelt, originalet är så himla bra.

Annars idag följde jag med mills till skhlm. Hem till oss och fika sen hämta på dagis. Inte så spännande att läsa om kanske ;) de blir inte mer spännande än så just nu...

Något ni saknar och vill läsa mer om?
Ni är ju ganska många där ute som följer mig nu :)


Lekborg

Satt och titta på Sofias änglar nu. Så jäkla tragiskt! Kan inte ens tänka tanken att förlora ett barn..usch!

Dom gjorde iaf ett lekrum till dagisbarn. Snacka om att mina önskemål fanns med där!
Vill göra en liten dörr i melindas/ellas dörr till deras rum. Sen är ju den där lekborgen så himla fin! Har tittat på den tidigare. Dyrt som in i ******* dock så jag får nog fortsätta drömma.

Finns så mycket kul man kan göra med inredning i barnrum.

Milla hjälpte mig att sätta upp stången i köket idag. Vart så nöjd med resultatet! Imorgon får jag börja hänga upp saker :)


Monopol

Att man inte spelar spel oftare. Det är ju superkul! Även om jag förlorade så va de kul som tusan. Milla kom förbi efter skolan och medan Ella sov och melinda sprang mellan filmen, sitt rum och oss så spelade vi Monopol - Sveriges val. Kul! Umeå var dyrast ;) Har annars städat efter helgens alla kalas och fixat Ellas rum och flyttat ner henne, så nu ska jag och niklas sova tillsammans igen uppe efter sisådär 1 år. Kan ärlligt säga att Niklas nog hellre fortsätter sova ensam, hehe, Ska hur som helst bli spännande att se hur de går för ella. Natten till idag sov hon 20-09 utan att jag behövde ta upp henne eller liknande. Hörde att hon vakna en gång runt 23 men efter 5 minuter sov hon igen. Så JÄKLA skönt att de börjar vända igen, känner mig som en ny människa. Har fått tillstånd att slänga ut den gamla, obekvämta , skitfotöljen...ÄNTLIGEN! Så imorgon åker den ner i släpet. ( Släpet står ute under ett litet tak som niklas byggt så vi använder de som grovsoprum kan man säga ;) ) Sitter vid datorn nu, otroligt nog så det blir inga bilder från idag. Men jag kanske kan gräva fram några andra gamlingar ;)

Kalas och inredning :)

Tredje och sista kalaset idag med familjen. Herregud va bortskämd hon är, presenter i stora lass. Man skulle kunna underhålla ett helt dagis i hennes rum!
Lyckad helg måste jag säga :)

Åkte och veckohandla med mamma nu på kvällen. Så jäkla skönt att ha hela veckans middagar planerade. Blir bland annat:
Lax med dill och gräslök
Makaronipudding
Korvstroganoff

Gick in på Ikea också och köpte barstolarna. Äntligen fanns dom på lager :)

Såg Jättefina sal och pepparkvarn i en tidning, fin vårfärg också. Ett måste! Billiga va dom dessutom :)

Snart fyller Ella år, har bestämt att önska bidrag till ny matstol till henne. Ska köpa en likadan stokke tripp trapp stol som Melinda har. Har kollat lite på blocket men tycker de är värt att köpa en ny, gjorde de till Melinda också. Dom kommer användas så många år och de är verkligen en grym stol :)

Vi har tokmycket fika hemma nu så välkomna i veckan!!


Barnkalas

Idag har vi haft barnkalas här hemma med tårta lek och fiskdamm.
Lyckat, lugnt kalas :) synd att inte alla kunde komma men vi får ses när familjen Martinger är friska :)

Melinda va nöjd med kalaset och de värmer i hjärtat när hon blir så glad av att leka med sina kompisar.

En annan rolig sak är att Ella går för fullt nu! De har gått fort, från första steget för några dagar sen till 4-5 steg idag. Hon går nog innan 1 års dagen.
Melinda gick när hon va 13 månader.

Trötta efter all lek idag så barnen somna halv åtta och Niklas och jag somnade på soffan en stund. Vaknade till, Niklas gick ner och la sig och jag vaknade till relativt pigg men hungrig så de blir varm oboy och ostmacka nu :)


Födelsedag

Idag kl 00:09 föddes vårt hjärta och nu har hon hunnit bli 3 år!

De firade vi genom att tillsammans med Adrian, William och mamma Camilla ta med barnen till skansen.
Vi kolla massor med djur och Melinda va mest intresserad av krokodilerna och hajarna. Tuff liten tjej nuförtiden.
Lyckad mysig dag!

Mötte upp Niklas och köpte ny bilbarnstol till Melinda eftersom Ella sitter som en korv i sin. 990 spänn Brio stol. Bra pris, Niklas hittade erbjudande på en butik i stan via blocket. Vi har tittat länge efter en ny.

Mys med Pernilla och Peter hela kvällen, tårta och presenter. Hon fick dockhus av oss och en kassaapparat av mills och Peter. Mycket glad tjej minst sagt!
Förberedde mycket till imorgon med Valborg och städ och ballonger. Känns som jag vill göra så lite som möjligt imorgon. Har med andra ord vart en lång men rolig födelsedag :)
Imorgon blir de barnkalas och på söndag familjkalas :)

Nu natti!


Dagis

Sitter i bilen utanför melindas dagis, vill inte hämta henne för tidigt så jag får döda 10 min i bilen :) Ella sover efter ett par timmar i skhlm med lunch och shopping. Köpte faktiskt en tröja till mg själv!! Otroligt värre ;)
Å såklart kläder till melinda. De behövdes verkligen, halva reapriset så de vart löjligt billigt.

De blir hem och baka nu :) imorgon fyller hjärtat 3 år så hon ska få träffa bästisen och kolla djur på Skansen. Gladare barn får man leta efter ;)
Sen blir de middag, tårta och presenter med Pernilla och Peter. Eller som hon sa sist dom va på besök. " Pernilla och Peter är här, jag älskar dom"

Köpte förresten en bänk till Melinda igår som hon ska ha dockhuset på, haha. Kunde ute låta bli så jag skruvade ihop de. Och smög in i hennes rum, städade och ställde den på plats när hon sov. Jag e sjuk i huvet ibland...


Lunch

Fick min parfym igår som doftar så himla gott!
Thinking of You by Mary kay
Tack mamma!

Nu är de lunch med Martina och lilla Elias i skhlm som gäller. Jättelängesen vi sågs så de ska bli kul!

Ikväll ska jag hem till Linnea och hämta lite saker till kalasen i helgen. Va också längesen vi sågs. Ett år kanske?! Går tiden så fort?!


Dagens

Middagstips
Biffar med bulgur och paprika & chilisås


Bvc

Vart på BVC på morgonen och de gick bra.
Men hon har bara gått upp 65 gram på typ 2 månader?!! Herregud så mycket som hon äter. Men de är väl antagligen för att hon är så rörlig nu.
Hon sa att de inte va något konstigt, hon är proportionerlig nu. Hehe.

Nu ska vi äta lunch och Ella ska sova medan jag städar lite.


Leksaker

Jag och Pernilla tog en tur till den stora blå leksaksaffären ;)
Hade tänkt köpa ett klassisk Lundby dockhus till Melinda men insåg att delarna va på tok för små och allt va så pilligt så vi hittade ett annat stort trähus med fina större trämöbler. Jättefint! Så de fick bli de :)
Köpte till lite möbler och dockor så ska hon få fler möbler av mormor :) hoppas hon gillar de, men de tror ja verkligen.
Måste skapa plats i hennes rum ;) bra, där fick jag en anledning att rensa, tex hur mycket gosedjur behöver man egentligen. Känns som dom tagit över hela rummet.

Imorrn är de BVC 10:15 sen hem och fixa lite. Hämta Melinda sen kommer damen från Mary kay vid 15 och lämnar lite grejer vi köpt.
Sen på kvällen ska jag med morfar och Kicki till Ikea. Ska agera experthjälp ;)

Nu är de mys med sambo innan sängen ( eller i mitt fall soffan ) kallar.


Slappt

Slappt middagstips. Men väldigt gott!


Hemma

Fick ett roligt sms av Helena imorse, hon och Sarah tänkte komma förbi idag men så vart de ju inte :( hade tänkt skicka Melinda till dagis men hon var fortfarande så himla seg. Fick dra upp henne ur sängen. Annars kommer hon alltid upp när hon hör oss. Men icke!
Så hon får en till vilodag så blir de dagis imorgon.

Med andra ord blir de lugnt hemma. Tråkigt men sant. Jag och Ella skulle behöva komma ut lite egentligen. Får ta en kvällpromenad när Niklas kommer hem sen.

Flyttade in melindas garderob som tidigare stått i Elias rum till hennes rum igår. Svettigt men de gick! I och med de rensa jag klart den också, de ekar tomt i garderoben kan man säga. De blir till att köpa kläder efter kalasen i helgen.

Så nu är Ellas rum mer ordning. Den där jävla fotöljen som Niklas vägrar slänga står kvar där inne dock.
Så blir de en enkel garderob från Ikea. Å lite hyllor på väggarna så är se klart!

Ella ställer sig upp hela tiden nu och bara skrattar.


Bästa vänner

En bästa vän är verkligen något fantastiskt att ha. Man bara funkar ihop, inga måsten, man kan ses bara för att ses. Behöver inte ens växla ord utan bara titta på tv ihop utan att man känner att de blir pinsamt.
Jag har ganska få vänner, MEN alla är fantastiska och jag älskar er!

Melinda har också en bästa vän.
Dom har setts ahh sen Melinda va 2 dagar gammal och sen relativt ofta. Idag vart de tjat om honom.
- mamma åka Adrian nu?
- näe vännen Adrian går på dagis idag
- men...vi kan väl bara åka och säga hej?
- tyvärr de går inte Melinda...
En liten stund senare.
- mamma?
-ja
- Adrian kan bo med Melinda så kan vi leka på dagis hela tiden.

Barn är underbara...finns en enkel lösning till att få ses oftare. Haha...


Underbara ungar

Ibland stannar jag upp och tänker, vilket fantastiskt liv jag lever.
Tack fina familj och underbara vänner för att ni finns!


Mycket

Känns som vi hunnit med jättemycket dag.
Va gympa på morgonen, hem för lunch och lek i snön innan mormor, andreas och David kom. Fikade såklart. Sen dök Pernilla och Peter upp också. Alla grabbar höll till i garaget. Medan vi kvinnor planerade middag på Ikea. Å så blev de. Jag var ändå "tvungen" att åka dit, köpte fler klädpåsar så imorgon ska jag rensa klart melindas garderob. Vart även lite blommor till barnens rum.

Man kan säga att de har vart en heldag men en väldigt rolig sådan!
Ny vecka å på fredag fyller stora tjejen 3 år!! Har funderat på dockskåp och de tyckte Niklas va en bra ide så jag ska kolla lite i veckan. Hon leker mycket med dockor så de blir nog kanon, dock dyrt! Toys r us och lekia i kurvan, Here i come!


Snö

Snökaos i Huddinge kan man säga!
Niklas får använda snöslungan mer än en gång idag ;)


Hej lördag!

I bilen påväg mot Vällingby, hälsa på lite :) sen får vi se. Sväng till Barkarby kanske de blir...

Lilla jag idag..


Målar och plockar

Melinda sitter och målar, nu har de spårat ur så hon har färg överallt men de är ju så kul :)

Har städat lite i Ellas rum så nu har hon lekytor där inne :)


Mary kay

Vart på trevligt...va man nu kallar de?! Mary kay möte hos Yvonne på söder. Väldigt bra produkter men de svider lite i plånboken för mammalediga jag ;) men får fundera till imorgon. Kanske blir en parfym iaf. Har ingen och deras " thinking of You" lukta supergott!

Fredag och lugnt i schemat imorgon. Har Melinda hemma så nått måste vi hitta på :)
Helgen är oplanerad. Ska väl fixa Ellas rum för nu när de går så mycket bättre på kvällarna/nätterna så är de dags för henne att flytta ner.
( dock tycker inte Niklas de, han har vant sig att Sova ensam i Ellas rum, haha)

Slitna morsan ( som synes på bilden ) ska sova nu! Natti!


Lek

Idag är de lek med mitt lilla hjärta som gäller!


Middagsgäster

Nu är de stilla ro på Torpängsvägen.

Hämtade Melinda och promenerade till Ica med båda sittande i melindas vagn. Gick jättebra. Mycket barnskratt på vägen :)
Mötte Pernilla och handlade middag. Grabbarna kom såklart också å åt med alla tjejer ;) Kyckling med currysås och ris vart de, mycket Smarrigt! Och glass, bananer och chokladsås till efterrätt. Mysig middag med kära vänner, perfekt onsdag kan man säga.

Nu ligger Niklas och läser för Melinda.
Nu blir de avkoppling i soffan :)


Vilken vändning

Känns som Ella verkligen fått koll på hur andra barn sover på nätterna.

Natten funkade bra den med, hon vaknade och gnällde lite men somnade om ensam efter 5 min. ( jag har tidigare legat och försökte få henne att sova vilket kunde ta typ 1-2 Tim )
Jag sover på soffan nu med andra ord, de gillar inte min rygg men de blir ändring på de i helgen om de fortsätter att gå såhär bra.
Hon gnällde inte ens jag jag la henne i sängen utan bara titta på mig. Nu har båda barnen somnat och kl är inte ens halv åtta!!
Melinda var också helt slut, dom hade målat snön idag på dagis och de var verkligen kul!

Barnen har skjutsat varandra i gå vagnen idag. Dom va så söta så :)


Film

Japp efter dagis vill Melinda nästan alltid koppla av med en film. Idag blev de trassel. Väldigt bra :)

Ella har lärt sig hur man går ner för tex soffan nu. :)

Just nu...


Måndag igen

Å dags för en helt ny vecka. Kommer antagligen gå lika fort som vanligt.

Idag har vi lekt hela dagen. Sov bra inatt då Ella sover ensam, hon ser inte mig utan somnar om väldigt fort. Hon vaknade ordentligt vid 8:20. Melinda 1 timme senare.
Lekt i snön, sjungit, pannkakor m glass till lunch, åkt tåg...ja i ett barn fantasi kan man göra mycket!

Har iaf bestämt att garderoberna vi tänkte ha tilö barnens rum åker ner i garaget. Vi köper en ny dubbel och har i Ella rum med båda barnens kläder i. Sen när dom är större köper vi en till dubbel och ställer in i Melinda rum. Känner på mig att dom kommer leka mycket tillsammans i ett rum. Har funderat att ha våningssäng sen också så tjejerna sover ihop. Sovrum och lekrum.

Skulle behöva ta en sväng till Ikea och jysk i veckan, någon som vill följa med? Garderobsspaning ;)


Bamsegympa

Hinderbana med tunnel, balansgång, kana, lianer, kullerbytta och liten hoppbräda. Hinderbana med boll och skattkista lek.
Allt med bamsemusik i bakgrunden.

Vilken kanonmorgon för Melinda! Hon älskade de verkligen. Vi satt med i uppropet och gick nått varv med i hinderbanan sen sprang hon själv runt och kom direkt och satte sig i samlingsringen när ledarna Bella och Linnea ropade.

Resten av dagen blev de hornbach för lite småsaker hem. Handtag, Fönsterbrädor och blommor. Fix och film hemma. Sen söndagsstek ;)
En full bokad dag men mycket rolig!

Imorgon är de lugnt hemma så kom förbi! :)


Idag

De är så kul när familj och vänner kommer förbi.
Igår va morfar och Kicki här, i tisdags morbror andreas och idag morbror David, andreas och mormor. Vart middag och äppelpaj m vaniljsås till efterrätt.
Har haft en mysig dag med döttrarna. Lekt, målat naglarna, tittat film och ritat.

Melinda har blivit mer elak mot Ella nu, jättejobbigt. Hoppas de går över snart. Kan knappt lämna dom ensamma en sekund...


Ella bus Collin

Japp, vår lilla tjej växer upp till ett riktigt busfrö. Kanske normalt för andra föräldrar att va med om detta men Melinda gjorde typ inget liknande. Hon vågade helt enkelt inte :)

Klättrar upp i vagnen.
Imorse hällde hon ut oboy på vardagsrumsbordet plaskade och sög i sig av oboyen. Haha.
Å såklart diskmaskinen alla barns favorit.
Men trappan går hon inte upp i men vi måste skaffa grind nere också. En dag är hon där. Hon e snabb som tusan nu!


Resultatet

Detta blev resultatet, dörrarna har alltså målats vita :) Som sagt dörrhandtagen ska bytas.


Fotboll ?

Melinda gick på dagis idag, de ville hon verkligen och hon har bara blivit bättre. Trodde förskylningen skulle bryta ut men hon klarade sig. Länge sen hon var sjuk, skönt värre :)

Andreas kom förbi vid halv två så vart de fika och hämta Melinda på dagis. På dagisgården låg de en fotboll som jag sparkade till Melinda men hon ignorerade den och jag frågade varför. Fick detta till svar " bara killar som får sparka boll" hmmm...sa såklart att alla får sparka boll! ( de svaret gillade jag inte!)

Sen tog vi vagnarna och promenerade till mormor och David.
Niklas kom lagom till middagen, skönt att slippa laga mat ibland :)

Niklas har målat klart dörrarna så nu är dom på plats. Vart vita, mycket fint slutresultat. Ska byta handtag bara.

Bokade stugor till Ullared idag också. Vart billigt, 180 kr per person för en natt sen blir de två bilar så bensinkostnaden är minimal med. Då känns de bättre att shoppa när resa och boende vart så billigt, hehe.


Hus

Mys i vårt hus innan barnen ska sova. Tittar på Bolibompa, otroligt konstiga program måste jag säga.

Har ätit världens snabbaste men jäkligt god pastasås. Bacon, purjolök, matlagningsgrädde och vitpeppar. Tips från oss via Helena :)
Sen vart de bubbelbad för barnen, Ella tyckte de va minst sagt kul!


Koja

Lek hemma idag. Melinda är har börjat bli lite snorig och låter lite förkyld i rösten så vi får se om hon får va hemma från dagis imorgon.
Hittills idag har vi, ritat, målat, lekt spöke, tittat på film och bytt alla sängkläder och tvättar för fullt.
Å klockan är inte ens tolv...

Får se hur vi fyller upp denna dag. Vi är iaf Onepiece familjen idag så ut lär vi inte gå ;)
Snart blir de lunch, potatisbullar. Bästa maten att alltid ha i frysen :)

Ella kan stå själv nu också :)


Slut!

Ja nu är långhelgen slut för denna gång, är väl påsk nästa gång kan jag tänka mig.

Niklas började slipa och måla dörrarna idag. Melinda vill ha en blå dörr, hmm...får se om niklas går med på de ;) samma färg som min vägg säger hon bara.
Annars är de lugnt med projekt hemma. Så jäkla skönt! Bara få bo Lite.
Såg att barstolarna har kommit in på lager nu, får vänta tills lönen kommer. Hoppas verkligen dom inte tar slut. :(


På besök hos Linnea och Johan

Nyss hemkommen från lite vin, godsaker och massa snack hos Linnea och Johan. Som alltid superkul att träffa alla! Och som jag säger varje gång. Måste ses oftare. Ska prata med Niklas och sen boka in en tjejmiddag med lite spel hos oss.
Sen blir de såklart Ullared 28 April. De ska bli jävligt kul! Två bilar tjejer...kan ju inte bli annat än kanon :)


För sällan

Jag ligger alldeles för sällan och läser i sängen nuförtiden. Utan musik eller andra störningar. Men de ska jag ändra på! Fr.o.m. Idag :)


Mediciner

Min stackars sambo har äntligen fått gå till en riktig läkare som inte bara gav han en "puff" och sa att han hade förkylningsastma.
Niklas har astma och svåra allergier. Han ska till sjukhuset en gång i veckan för att få sprutor han är allergisk mot för att göra hans kropp mer imun.
Allt detta plus problem med njurarna.

Lite skillnad på min hylla och Niklas hylla i badrummet.


Återvinning

Tog med Melinda ut på en promenad i snön. Passade på att slänga lite saker på återvinningen.
Lekte lite ute i mörkret och sen hem för lite popcorn mys i soffan.
Härligt med långhelg, Melinda frågar mycket efter pappa nu.

Ella har börjat lyssna när vi säger aj aj. Skönt...hon skriker alltid tillbaka efter vi sagt de också. Hon kommer bli tuff tror jag. Mer lik sin pappa på sättet skulle jag tro.
Hon försöker ställa sig upp också utan stöd. Går inte så bra men hon ger inte upp :)


Hm Home

Sitter med HM katalogen och kollar vårens nyheter i inredningsväg. Är verkligen helt ointresserad i kläder just nu känner jag.

Mycket fint hade dom. Blir en tur till HM Home butiken nästa månad :)


Lång tid

Tänk att de ska ta sån tid för oss att promenera hem från dagis. Varje vattenpöl ska hoppas i, varje pinne plockas upp och varje kotte sparkas på.

Väl hemma vart de pyssel, Melinda gjorde pärlhalsband till mig och sig själv. Imponerande att hon kunde göra de helt utan hjälp från mig.
Hon har även slutat med blöja på nätterna. Niklas glömde sätta på de en natt och sen dess vill hon inte ha de. Nu är de bara " bajsblöjorna" som ska bort.

Av någon anledning kan jag inte låta bli att möblera om melindas rum hela tiden. Såhär vart de efter dagens möblering.

Niklas köpte med sig pizza hem till middag, han var bara såå sugen :)
Själv kurrar de lite efter fil och flingor med jordgubbssylt. Inne i en sån period nu...


Morgon i kurvan

Tidig tur till Ikea med Pernilla som skulle köpa lampor. Jag köpte ingenting. Ska också köpa lampa till köket men har spanat in en fin på Mio. Finns en högre lampfot så den vill jag ha. Tror tom de är kampanjpris på dom.

Sväng förbi Skärholmen och nu är jag hemma. Ska börja planera melindas 3 års kalas.



En bra dag...

Pernilla kom förbi imorse, kaffe och lite kortspel. Har helt glömt bort vad spelet hette men kul var de :) Va på tok för längesen vi sågs. Förra året! ;)

Vid lunch kom Camilla och barnen. Då väntade en heldag med lek och skratt. Underbart helt enkelt.
Melinda vart så glad när hon såg att de var Adrian som kom och hämta henne från dagis. Dom gick hand i hand ut från dagisgården. Va säger man, bästa kompisar x 1000.
Båda papporna dök upp lagom till Middagen och sen slängde vi ihop muffins lite snabbt. De tyckte barnen va roligt, hehe. Åt alldeles för många, såklart...
Tack för en kanondag helt enkelt! <3


1 januari 2012

Vaknade upp efter nyår inte direkt utvilade men dock glada och nöjda med nyårsafton.
Här är lite bilder från i söndags. Tog en promenad till farmor och farfar också för lite lunch och vila i soffan.


Film

Go kväll läsare :)

De blev pannkaka till middag idag, har så jäkla mycket ägg hemma. Får nog baka massa muffins imorgon så äggen tar slut :) vilket betyder att jag kommer gå och småäta muffins hela veckan. Suck...måste komma igång med någon form av träning. Jag vill rida! Jäkla skit att de ska vara så dyrt.

Ella ligger och gnäller i sin säng, den tjejen alltså. När ska hon vänja sig att somna själv och sova hela natten?! Hur gör ni?!


2012

Nu är vardagen här igen, Niklas jobbar och Melinda är på dagis.
Trött som tusan idag men de behövs tvättas och städas här hemma. Grejer överallt som vanligt. Har iaf tagit bort alla julstjärnor nu så julen är helt borta. Ner i kartongerna tills nästa år.

Nyår vart väldigt lyckat och trots lite tjafs mellan barnen i början lekte dom jättebra resten av kvällen/natten och dagen därpå.
Supersmarrig middag och mycket trevligt sällskap och vipps va klockan 12 och barnen var fortfarande vakna. Trodde jag inte men jag är glad att Melinda fick se fyrverkerierna. Hon var helt lyrisk! Att se den glädjen i hennes ögon Alltså!


RSS 2.0