Cykeltur med familjen

Sooooool innebär promenad och såklart fika på zetas, hehe.
 
Melinda ville inte somna så vi bestämde oss för att ta en promenad och hopppas på att hon skulle somna då. Men neeeej.
Vi träffade Sonja och lilla tova på vägen så vi fick sällskap. Mycket trevligare, hehe.
Sen gick vi till Zetas och träffade massa andra mammor och barn för en lunch ute.
Härligt att va mammaledig igen =)

Har fått en del gjort i helgen. Hade städdag i området på lördagen, blev mycket pyssel i vår lilla trädgård. Tråkigt iufs att rensa en massa ogräs i rabatterna. Var helt slut när kvällen kom.

Igår morse kom niklas mamma med tre cykelhjälmar och en ny cykel till niklas så morgonen bestod av montering av cykeln och slänga gamla cyklar. Hade väldigt många, hehe. Pernilla köpte en utav dom, hehe ;)
Tack farmor! Niklas fick cykla med melinda på min cykel. =D
Cyklade såklart på eftermiddagen efter att niklas och grannen oljat entrén och uteplatserna =). Runt runt i kungens kurva känns mycket bättre än att ta bilen så onödigt korta sträckor.
Melinda verkade mest lite fundersam, fick lite leenden iufs. Väl hemma ville hon ha på sig hjälmen hela tiden, hehe.

I veckan då?
Inte så mycket planerat. Imorrn kväll blire klädparty, Me And I har mycket fina kläder men det kostar ju lite, får se om de blir nån shopping.
Shopping blire iaf på onsdag då vi ska gå i SKHLM tillsammans med några mammor och melindas kompisar såklart =)

En dag på stan...

Jupp! det blev verkligen en heldag på stan idag.
Mötte upp Isabelle i älvsjö och sen bar de av till stan. Superlänge sen jag strosade istan.
Melinda var verkligen jätteduktig hela dagen, satt snällt i vagnen och tittade på alla människor och log på de där speciella sättet bara hon kan =)
Mötte upp mamma sen för jag skulle förbi stegkliniken och hämta mina sulor. Som förövrigt kändes kanon redan efter 100 meter. Dyrt men helt klart värt pengarna =)

Niklas är fortfarande hemma, han laseropererade ju ögonen förra tisdagen men kan fortfarande inte köra bil och då kan han såklart inte jobba,det blir nog en till vecka hemma. Han är väldigt glad över att han gjorde de och ser fram emot att köpa solglasögon. Blir kanske en liten tur till Barkarby i helgen =)

Melinda har fått bekräftelse på förskoleplats nu!!!
Skönt att ha de på papper. Fick första valet av förskola och hon börjar den 18 augusti =D Hurray! Nu hoppas vi på att Gabriel får smista förskola också så har melinda en kompis sen tidigare i samma grupp =)

Veckan har verkligen passerat fort!
Träffat melindas jämngamla kompisar hemma hos martina och i Bo:x. Dom e så söta tillsammans alla barn, vi tog ett gruppkort när alla satt i soffan, supersött. De kommer upp här senare.

Imorgon har vi ett läkarbesök inbokat för Melinda på BVC. Hon hostar fortfarande lite på nätterna och vi kände bara att en läkare skulle lyssna på hennes lungor. Hoppas hon inte fått samma som pappa...han hostar också mycket på nätterna. hmm...

Nu e de lite slapp i soffan som gäller, blir nog en tidig kväll idag. Supertrött...

Grattis Lillebror!!


hurra hurra hurra för lillebror som fyller 21 idag!
Efter em lugn morgon vart de kalas hos mormor. Jäättekonstigt väder idag men melinda hann leka lite i lekparken utanför mormor iaf =) Hagel, regn och sol insom typ en timme..haha! April väder eller?

Imorgon tänkte jag ta en sväng förbi plantagen medans melinda sover. Niklas är fortfarande hemma så jag passar på, hehe.
Måste veckohandla också...kanske en sväng förbi ikea.

De blir middag hos morfar och kicki imorgon kväll, mysigt! Melinda får leka lite med katterna. Maaaau.. ;)

Träffade Kim, Camilla och Stora killen Adrian i helgen. Riktigt duktig kille på att prata..sa tom Melinda och det var typ de sötaste jag hört!! mmmlinna ;)

E man lite trött nu eller?! Familjen har somnat och nu e de dags för mig också!
Melinda va så trött så hon somna på fem röda idag. Gick snällt fram till sängen, kasta in nappen och försökte klättra upp. Vet inte riktigt om man kan ta bort hela sidan på hennes säng eller bara sänka den lite..hmm..måste kolla de..

Aaaaanyway! God natt gott folk!

Zetas




Årets första fika på Zetas. Älskar verkligen och sitta där, supermysigt! och idag var de verkligen varmt, 20 grader i solen =D
Imorgon blir de nog ännu en fika på Zetas men denna gång med lite fler mammor och barn. Kul!

Ska förresten prova på endagslinser nu, hoppas att de känns bättre. Dom jag hade tidigare såg jag alldeles suddigt med på slutet av dagen...hmm..

I skärholmen såg vi hur föräldrar utnyttjar sina barn för att lura affärer på pengar.
Det kom in en liten kille, kanske 8 år, och ville byta ett par sneakers som han enligt kvittot bara hade använt i 3 dagar. ellller hur! dom var alldeles slitna och hade gått sönder lite. Han ville såklart inte ha ett par nya utan pengar. Kassören fattade att de var nått skumt och sa att han fick ta nya och byta. Men de ville han inte...utan gick bara ut till sin mamma som stog och väntade utanför butiken.
Skäms! så gör man bara inte.

Sandlådan och sol

 

Satt ute och lekte i sandlådan i två timmar idag. Kom två tjejer till i melindas ålder så dom lekte på. Mellinda snackade för fullt men fick inte så mycket till svar..hehe.
Sjukt vilken babyboom de vart/kommer att bli i vårt område nu.
3 barn i melindas ålder, 2 som e runt sex månader och 3 som är gravida. Sen e de ju x antal äldre barn som bor här också.  kul! men vi skulle behöva en gunga i området...

Imorgon så ska vi promenera runt långsjön, har undrat länge hur långt de är och imorrn ska jag komma ihåg och kolla de! kul att veta hur långt man går, hehe. Ska gå med Martina och Kija och deras småttingar såklart.
Sen blir de skhlm med mamma, ska göra en linsundersökning och köpa present till lillebror som fyller 21 på söndag! hurray!


 melinda hade byxorna på huvudet ett bra dag efter att jag satte dom där, haha!
Lite mellanmålsskoj!
Hon käkade lika mycket som mig till middag idag..haha! 2 varmkorvar och en klutt potatismos. Så glad för att hon inte är som jag när jag var liten..inte åt nååånting.
Har förresten vart på BVC också. Hon vägde inte 10 kg som jag trodde..inte ens i närheten. 9.5 kg är hon uppe i nu och är 77 cm lång =)
ooooo.....



Städa...

Lugn hemmakväll, Melinda somnade redan sju och niklas är i garaget och fixar mammas bil.
Helgen är helt oplanerad så vi får se vad som händer, hoppas på fint väder!

Melinda och jag har städat idag, det var verkligen superkul att torka golven, hehe. Fnitter fnitter fnitter, hon är verkligen flickig nu och en riktig liten buse.
Blir att åka till city gross i helgen och köpa lite städredskap till melinda. Såg att vileda har ett helt städkitt, mamma och dotter har likadana saker! vilken hit!
 Ett måste eller hur?! Tror de fanns med bara mopp och hink också, blir de isf. =) Måste ju uppmuntra städning!

Hann med och jobba en stund imorse också. Nu blir de inte så mycket mer tills halvtiden drar igång i Juni. Melinda var hemma med farmor och niklas kusin Line. Man ser verkligen att Melinda gillar Line..en liten tjejkompis!

Just de! Var ju och gjorde avtryck på mina fötter igår.  Fotdoktorn sa att mina fötter var för "små och tunna" för min längd så det var bara en tidsfråga innan jag skulle få ont i fötterna. Får alltså inlägg nu som jag måste ha i skorna. 1500 spänn på inlägg...KANONKUL!...eller inte.
Pernilla och Peter var barnvakt och de hade gått bra! Hade inte trott nått annat heller =) Fick middag och Paj till efterrätt där också och de tackar vi för!

Nu ska jag bara krypa ner i soffan och slappa med godis och en kall ;)


Jobb, Junibacken och Skärholmen..

Full fart idag!
Träffade David vid gärdet och sen vart de 3 timmars jobb för min del medans David och Melinda lekte men allt som finns på ett kontor ;)

Promenad till junibacken som melinda verkligen älskar att vara på. Full rulle verkligen, hon pratade på med barnen där som bara log och frågade mig vad hon sa, hehe. Alltid lika kul att åka sagotåget med henne, hon sitter bara tyst, håller mig hårt i handen och ler. Ibland till och med ett litet fniss!
 På junibacken med pappa för några veckor sen.

Efter ett stunds lek så promenerade vi vidare till centralen och tunnelbanan till skärholmen. Där skulle jag hämta ut en sak till niklas..spännande imorrn! Avis jag? neeeeeeeej ;)

Imorgon ska jag och pernilla göra skärholmen och sen ska vi till hägersten där jag ska få mina tantinlägg formade. Lite gipsavtryck på fötterna, haha.

Dag 1

Hemma med melinda igen och det är kanon!
Superfint väder ute, när melinda vaknar om typ 2 timmar så blir de ut till Parken och gunga lite + en promenad.
Har hunnit med mycket nu på morgonen, tvättat 4 tvättar bland annat och Melinda är så duktig som hjälper till att sortera och ösa in i tvättmaskinen. Verkligen en tjej som vill va med jämt!.
 Här hjälper hon pappa på landet =)

Spenderade dagen med Bella och Christian igår. Vart en snabbis på IKEA, skulle lämna tillbaka en korg och köpte sedan sängkläder..superfina! Grabbarna hurrade inte direkt när bella och jag sa att vi skulle till ikea..haha.
Vart middag tilllsammans på Kolgrillen i Huddinge. Melinda va hos Mormor sålänge så de blev en barnfri middag. Skönt de ibland =)
Vart en sen vekohandling med pernilla också. Planering vettu..

Imorgon ska jag faktiskt till jobbet..lite förmiddagsjobb bara. Melinda ska följa med och vi får se om de blir en lliten tur förbi Junibacken innan vi åker hem =) Ny rolig utsällning nu som mamma vill se, hehe.
Morbror David kanske vill med?!

Glad påsk!

Torsdag: Heldag i Nacka forum och middag hos mamma
Fredag: Middag hos Niklas föräldrar
Lördag: Middag på pappas landställe
Idag?...Middag hos mamma verkar de som. Moster maggen är på besök och dom har plockat fram Lindesten Klanens gamla trehjuling. Den ska hem till Melinda när hon väl börjar med de ;)

Har vart/är en kanonpåsk, så härligt väder! Melinda går som ett proffs nu så allt är mycket roligare. Att kunna gå ute är ju en helt ny värld.


Men påsken är int slut än! Och imorgon är de ingenting inplanerat =) Får se vart dagen tar oss...

 GLAD PÅSK Familj, vänner och alla ni andra som läser min blogg! =)


RSS 2.0